Ελπίδα ότι θα επιλυθεί το Κυπριακό εξέφρασε ο Μπαν Γκι Μουν

αρχείο λήψης (2)Σε συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μπαν δηλώνει ενθαρρυμένος από την καλή πρόοδο και την ατμόσφαιρα καλής θέλησης στις συνομιλίες.

Την έντονη επιθυμία του να εμπλακεί προσωπικά στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, όταν έλθει, όπως επισημαίνει, η κατάλληλη στιγμή, εκφράζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι ο διεθνής οργανισμός κι ο ίδιος προσωπικά έχουν δεσμευθεί να υποστηρίζουν τις προσπάθειες των ηγετών, όταν τους καλούν. Τονίζει, όμως, ότι «το μέλλον της Κύπρου πρέπει να καθορίζεται από τους ίδιους τους Κυπρίους».

Σε συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μπαν δηλώνει ενθαρρυμένος από την καλή πρόοδο και την ατμόσφαιρα καλής θέλησης στις συνομιλίες. «Ο παρών γύρος των συνομιλιών προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία που είχε η Κύπρος για μια διαρκή ειρήνη» τονίζει.

Στο ερώτημα, αν θεωρεί εφικτή τη λύση του Κυπριακού μέσα στο 2016, ο γενικός γραμματέας, αφού αναφέρει ότι ο ΟΗΕ δεν έχει δικό του χρονοδιάγραμμα, χαιρετίζει την κοινή δήλωση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, που εκδόθηκε στις 15 Μαΐου 2016, με την οποία εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο την «επίτευξη μιας συμφωνίας συνολικής διευθέτησης εντός του 2016».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα