Ο μακελάρης του Μόναχο προσπάθησε να δελεάσει τα ‘θύματα’ στα McDonald’s μέσω facebook

gunamanΠερισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Μόναχο που στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους στο εμπορικό κέντρο Olympia το απόγευμα της Παρασκευής. Όπως μεταδίδει η βρετανική Daily Mail, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ανάρτησης ψεύτικης διαφήμισης στο facebook, στην οποία αναφερόταν η διανομή δωρεάν φαγητού στο κατάστημα McDonald’s όπου ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της αστυνομίας Μονάχου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο επικεφαλής της Hubertus Andrae επιβεβαίωσε την είδηση πως διερευνούν μια σελίδα στο Facebook η οποία και προσέφερε δωρεάν φαγητό στο κατάστημα fast food, την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή που ο 18χρονος ξεκίνησε το μπαράζ πυροβολισμών.

Αυτόπτης μάρτυρας από το μαγαζί, περιέγραψε στο CNN τα δραματικά λεπτά της επίθεσης. “Βγήκα από την τουαλέτα και άκουσα κάτι σαν συναγερμό και πυροβολισμούς. Σκοτώνει τα παιδιά. Παιδιά που έχουν κάτσει να φάνε. Δεν μπορούν να φύγουν”. Η Λορέτα, η γυναίκα που ανέφερε τα όσα έζησε στο Μόναχο, βρέθηκε στις τουαλέτες του καταστήματος την ίδια ώρα με τον δράστη, ενώ μαζί της είχε και τον οκτάχρονο γιο της.
Η ίδια γυναίκα δήλωσε πως ο άνδρας φώναζε “Αλλάχ Ακμπάρ”, με τους ανταποκριτές του αμερικανικού δικτύου να εξηγούν πως παραμένει ακόμη ασαφές, αν το “ο Θεός είναι μεγάλος” ακούστηκε από τον δράστη ή από θαμώνες του καταστήματος που ξεσπούσαν αμέσως μετά το τέλος των πυροβολισμών.
Ο 18χρονος Γερμανός, ιρανικής καταγωγής, έβγαλε το όπλο του στα McDonald’s και άνοιξε πυρ σκορπώντας το θάνατο και σημαίνοντας συναγερμό το απόγευμα της Παρασκευής. Ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο, φαίνεται πως στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν ακόμη ασαφή. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν την περιοχή, ενώ μόλις το πρωί του Σαββάτου, ανακοινώθηκε πως “το έδαφος είναι ελεύθερο” και ξεκίνησαν δρομολόγια τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα