Ο ελληνικός προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε (Photos)

Η εφημερίδα USA Today κάνει αφιέρωμα στα δέκα «μυστικά» μέρη τα οποία πρέπει κανείς να επισκεφτεί πριν αρχίσουν να γίνονται ευρύτερα γνωστά και συνακόλουθα αρχίσουν να κατακλύζονται από ορδές τουριστών.

Μεταξύ των 10 προορισμών βρίσκεται και ένα ελληνικό νησί το οποίο κατέχει μάλιστα και την πρώτη θέση στη σχετική λίστα. Το νησί δεν είναι άλλο από τη Φολέγανδρο.

Συγκεκριμένα για το νησί των Κυκλάδων η εφημερίδα αναφέρει πως «όταν οι περισσότεροι σκέφτονται τα ελληνικά νησιά, η Σαντορίνη τους έρχεται πρώτα στο μυαλό. Όμως στη γειτονιά των βορειοδυτικών Κυκλάδων, βρίσκεται το νησί που ενδεχομένως να πάρει τη θέση της Σαντορίνης στην προβολή των Κυκλαδων. Η Φολέγανδρος διαθέτει παρόμοια αρχιτεκτονική -λευκά σπίτια και λουλούδια, καθώς και εκκλησίες με μπλε θόλους- και παρόμοια χαρακτηριστικά (απομονωμένες παραλίες και εντυπωσιακά τοπία)».

Ηεφημερίδα σημειώνει πως αυτό που δεν έχει  η Φολέγανδρος είναι τα μεγάλα πλήθη τουριστών. «Αυτό μπορεί εν μέρει να οφείλεται στο γεγονός οτι τα μεγάλα κρουαζιεροπλοια δεν δένουν στο νησί (γι’ αυτό θα πρέπει να πάρετε ακτοπλοίκό μέσο από τον Πειραιά ή από άλλα νησιά, όπως η Σαντορίνη). Τα δρομάκια της είναι στρωμένα με σχιστόλιθο και η πεζοπορία κατά μήκος των ακτών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να βρείτε απομονωμενες παραλίες όπως το Κάτεργο» γράφει στην αναφορά της στο ελληνικό νησί.

Οι υπόλοιποι «μυστικοί» προορισμοί είναι:

2.Σβάλμπαρντ (Νορβηγία),

Alto Adige (Ιταλία),

North Stradbroke Island (Αυστραλία),

 

Culebra (Πουέρτο Ρίκο),

Μάριμπορ (Σλοβενία),

Giethoorn (Ολλανδία),

Καρταχένα (Κολομβία)

Μεκνές (Μαρόκο)

Εθνικό Πάρκο Glacier (Μοντάνα-ΗΠΑ)

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα