Ο Δ.Μάρδας για τις δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις

hgdvvΕισήγηση με ορίζοντα μηνών ή ετών, που δεν έχει καμία σχέση με την Ειδομένη, χαρακτήρισε ο Δημήτρης Μάρδας την πρότασή του για «πρόσφυγες και μετανάστες επενδυτές» που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Εγώ δεν αναφέρθηκα
στην Ειδομένη, οι συνάδελφοί σας το ανέφεραν» υποστήριξε μέσω του ΣΚΑΪ ο αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις υφυπουργός Εξωτερικών.

«Στο σύνολο των προσφύγων που έρχονται υπάρχει αριθμός με χρήματα, αυτόν μπορούμε να τον προσεγγίσουμε, ώστε αυτά τα χρήματα να τα επενδύσει στη χώρα» επέμεινε.

«Στην Αίγυπτο αυτός ο κόσμος έχει επενδύσει από 400 εκατ. ευρώ έως 500 εκατ. ευρώ το 2011, στην Τουρκία αυτός ο κόσμος έχει επενδύσει 220 εκατ. ευρώ και έχει ανοίξει 4.000 επιχειρήσεις, και υπάρχουν άλλα πάρα πολλά παραδείγματα» πρόσθεσε.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε επίσης ότι «δεν πήγαμε άσχημα στην Ειδομένη». «Και μια καλή οργανωμένη χώρα με πολιτοφυλακή παρά το ‘α’, παρά το ‘β’ παρά το γ’ παρά το ‘δ’ μην πιστεύετε ότι θα τα πήγαινε καλύτερα… Σε πολύ οργανωμένα κράτη παρά τις προϋποθέσεις δεν μπόρεσε να λειτουργήσει το κράτος σε έκτακτες περιστάσεις» εξήγησε.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα
, ο υφυπουργός ανέφερε το ΝΑΤΟ, κάνοντας λόγο για μη επαρκή φύλαξη των ελληνικών συνόρων: «Και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά μας» σημείωσε, για την επιχείρηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Αιγαίο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα