Ο Γκάμπριελ συγκρίνει το ξενοφοβικό AfD με τους Ναζί

1958686Mε τους Ναζί συνέκρινε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τα μέλη του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που στρέφεται κατά των μεταναστών, υποστηρίζοντας πως κάποιοι εξ αυτών επιθυμούν να φέρουν τη γερμανική κοινωνία πίσω στη δεκαετία του 60.

Συγκεκριμένα,μιλώντας στο Funke Media Group, ο Γκάμπριελ ανέφερε πως το AfD, που έχει προκαλέσει οργή στην πολιτική ζωή της χώρας με μία σειρά από προκλητικές δηλώσεις εναντίον των μεταναστών και των Μουσουλμάνων κατά τους τελευταίους μήνες, έχει ακριβώς ως στόχο του να προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις.

«Ό, τι ακριβώς λένε αυτοί, το έχω ακούσει -για να είμαι ειλικρινής- από τον ίδιο μου τον πατέρα, ο οποίος ήταν Ναζιστής μέχρι την τελευταία του πνοή», δήλωσε ο Γκάμπριελ. Όπως είπε, ορισμένα μέλη του AfD αντιτίθενται στις κοσμοπολιτικές και φιλελεύθερες αξίες της μοντέρνας Γερμανίας. «Θέλουν να επιστρέψουμε στην καταπιεσμένη παλιά κοινωνία της Δυτικής Γερμανίας του ΄60, όταν οι γυναίκες ήταν ακόμη κλεισμένες στα σπίτια κι οι ξένοι, οι ομοφυλόφιλοι κι οι λεσβίες θα έπρεπε να είναι αόρατοι, και στις μπυραρίες τα βράδια τραγουδούσαν στρατιωτικά θούρια», σημείωσε ο αντικαγκελάριος.

Η δημοτικότητα του AfD έχει αυξηθεί τελευταία λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει στη γερμανική κοινωνία η πολιτική ‘ανοικτών θυρών’ της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για τους πρόσφυγες. Το κόμμα πρεσβεύει ότι η εισροή προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, καθιστά το ενδεχόμενο «ισλαμοποίησης» της Γερμανίας μία αληθινή απειλή, ενώ τον Μάιο είχε στηρίξει διαδήλωση για την απαγόρευση των μιναρέδων και της μπούρκας, τονίζοντας πως το Ισλάμ δεν είναι συμβατό προς το Γερμανικό Σύνταγμα. Το κόμμα πλέον αντιπροσωπεύεται σε οκτώ από τα 18 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας, ενώ σε εθνικό επίπεδο τα ποσοστά του κυμαίνονται περί το 15% στις δημοσκοπήσεις.

Τον περασμένο μήνα, ο αντιπρόεδρος του AfD Αλεξάντερ Γκάουλαντ είχε ξεσηκώσει κατακραυγή όταν δήλωσε πως οι άνθρωποι στη Γερμανία δεν θα ήθελαν για γείτονά τους τον Ζερόμ Μπόατενγκ, σταρ του ποδοσφαίρου που έχει γεννηθεί στο Βερολίνο από πατέρα Γκανέζο. Η επικεφαλής του κόμματος Φράουκε Πέτρι ζήτησε τη συγγνώμη της προς τον Μπόατενγκ. Αργότερα πάντως και η ίδια σήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν δήλωσε πως θα έπρεπε να επιτραπεί στην αστυνομία να χρησιμοποιεί όπλα εναντίον των παράτυπων μεταναστών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα