Ο.Γεροβασίλη:«Προσπαθούμε με το λαό όρθιο, να βγούμε από τον δύσκολο δρόμο»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ,Όλγα Γεροβασίλη ,μίλησε στον Real fm για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, τις επικείμενες κινητοποιήσεις των αγροτών, τις συντάξεις, το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ .

Οι ερωταπαντήσεις της συνέντευξης:

ΜΑΚΡΗ: Πολύ δύσκολες μέρες αυτές υποθέτω, κυρία Γεροβασίλη και για σας, αλλά και για μας που θα πληρώσουμε τελικά τον λογαριασμό.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Οι μέρες όντως είναι δύσκολες, φυσικά και το έργο της κυβέρνησης, το οποίο είναι απαιτητικό, πυκνό, αλλά η κυβέρνηση αυτό πρέπει να κάνει. Από την άλλη πλευρά και οι πολίτες, δικαίως έχουν αγωνία, διότι υπάρχει μια σειρά θεμάτων, για τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια να ρυθμιστούν αυτές τις μέρες.

ΜΑΚΡΗ: Κυρία υπουργέ, σήμερα το πρωί ο κύριος Φίλης είπε ότι ουσιαστικά μένει ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία και αναζητείται λύση για τα φροντιστήρια, όπου δεν θα φύγει και από εκεί ο ΦΠΑ, απλώς θα λειανθεί, όπως είπε, δηλαδή θα μειωθεί. Μπορεί να μην είναι στο 23%, να είναι στο 6% ή στο 13%. Αφού λοιπόν δεν είχατε βρει αυτή τη λύση και δεν την είχατε έτοιμη, γιατί προεκλογικά δεσμεύτηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα υπάρξει ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση. Δεν είναι οριστικό αυτό το οποίο είπε ο κύριος Φίλης. Αν υπάρξει κατάληξη σήμερα θα ανακοινωθεί. Ας περιμένουμε λίγο ακόμη, με την έννοια ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να μην υπάρχει το νούμερο 23%. Θεωρούμε ότι το μέτρο δεν είναι δίκαιο. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια.

ΜΑΚΡΗ: Μου κάνει εντύπωση, γιατί ο αρμόδιος υπουργός, δηλαδή συναρμόδιος για να ακριβολογούμε -και ο κύριος Τσακαλώτος είναι αρμόδιος- είπε ότι δεν μπορούμε να τον καταργήσουμε (τα λόγια του σας διαβάζω σημερινο-πρωινά) γιατί έχουμε δεσμευτεί από τον Αύγουστο. Αφού λοιπόν είχατε δεσμευτεί από τον Αύγουστο, τον Αύγουστο ήταν και παραμονές των εκλογών. Δηλαδή, ταυτοχρόνως δεσμευόσασταν στην τρόικα και λέγατε και στο εσωτερικό ότι θα καταργηθεί; Γιατί είναι και 85.000 οικογένειες ακόμα και για τα ιδιωτικά σχολεία.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Επαναλαμβάνω το εξής: Το μέτρο είναι άδικο. Αφορά και μέση και λαϊκή οικογένεια. Γίνεται προσπάθεια, προκειμένου να μην υπάρξει αυτό το μέτρο, γι’ αυτό δόθηκε αναβολή, για να έχουμε χρόνο. Το δεχθήκαμε το μέτρο στη συμφωνία, σας θυμίζω. Το δεχθήκαμε, όμως, κάτω από ασφυκτικές πιέσεις. Ασφυκτικές πιέσεις και εκβιασμούς μπροστά στον κίνδυνο της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας. Δεν το δεχθήκαμε επειδή συμφωνούσαμε. Μέχρι σήμερα είμαστε σε αναβολή του μέτρου και η κυβέρνηση πολύ σύντομα, το πολύ μέχρι την Παρασκευή, αλλά ενδεχομένως και μόλις τελειώσει η σημερινή συνεδρίαση, να έχουμε την απόφαση της κυβέρνησης.

ΜΑΚΡΗ: Άρα, λοιπόν, θα ξέρουμε τις τελικές σας αποφάσεις.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ακριβώς. Οι τελικές αποφάσεις θα είναι αυτές που θα ανακοινωθούν. Μέχρι στιγμής, σας είπα ότι υπάρχουν σκέψεις.

ΜΑΚΡΗ: Ξέρετε τώρα, η πληροφόρηση λέει ότι αναζητάτε πάρα πολλά ισοδύναμα για πάρα πολλά πράγματα: Για τον φόρο στα ενοίκια, για τους αγρότες…

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν είναι έτσι. Όχι, δεν αναζητάμε πάρα πολλά ισοδύναμα. Υπάρχουν προτεραιότητες. Προτεραιότητα σας είπα ότι είναι το θέμα της Παιδείας αυτή τη στιγμή που εξετάζεται. Στη συνέχεια, υπάρχουν άδικα μέτρα επαναλαμβάνω -συμφωνούμε απολύτως- στα οποία δεν θα αναζητήσουμε τη λύση όλων αυτών, αυτές τις συγκεκριμένες μέρες, και μέχρι να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση. Και αυτό, όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί πραγματικά θα πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά τις προτεραιότητες, τον οδικό χάρτη που έχει χαράξει η κυβέρνηση, με την έννοια των προτεραιοτήτων. Και προτεραιότητα είναι να φτάσουμε, στη συζήτηση για τη ρύθμιση του μη βιώσιμου ελληνικού χρέους. Αντιλαμβάνεστε ότι όλα μπροστά μας θα είναι πιο εύκολα.

ΜΑΚΡΗ: Ξέρετε όμως κάτι, γιατί βγάλατε από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή, για παράδειγμα, την αύξηση των ενοικίων. Αυτό δημιουργεί αμέσως μια τρύπα 200 εκατομμύρια. Και εκεί δεν αναζητάτε ισοδύναμα;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ό,τι βγήκε με απόφαση, σημαίνει ότι υπάρχει τρόπος να επιλυθεί ήδη, δεν είναι κάτι που το ψάχνουμε στο κενό. Γι’ αυτό και τα βήματα είναι αργά. Είπα «αργά», αυτό είναι σχετικό, γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί «αργά» σε μια κυβέρνηση τριών εβδομάδων. Ασφαλώς, αντιλαμβάνομαι και τις αγωνίες και την ένταση των προβλημάτων και το ότι πάρα πολλές οικογένειες – οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες – βρίσκονται στα όριά τους. Και αντιλαμβάνομαι, επίσης, το πόσο επιτακτικό είναι να δοθούν λύσεις. Και θα δοθούν. Ωστόσο, δεν  μπορούμε να είμαστε πρόχειροι, θα πρέπει να παίρνουμε μέτρα, τα οποία να μπορούμε και να τα εφαρμόζουμε και να είμαστε και ειλικρινείς και να είμαστε ανοιχτοί, διαφανείς, απέναντι στον ελληνικό λαό. Θα συστήσω ψυχραιμία για λίγο.

ΜΑΚΡΗ: Βλέπω μια σειρά από επαγγελματικούς κλάδους και κοινωνικές ομάδες να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Άλλοι για το ασφαλιστικό, οι αγρότες απειλούν ότι θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους. Τώρα, η κυβέρνηση περιμένει να υπάρξει μία αναστάτωση από κινητοποιήσεις ή πιστεύετε ότι θα καθησυχάσει το πράγμα;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις αγωνίες που εγείρονται αυτή την εποχή. Επίσης, θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο και για τον δημόσιο διάλογο και για τη συμβολή των ΜΜΕ σ’ αυτό, ότι σε πολλές δημόσιες συζητήσεις επιχειρείται τρομολαγνεία, κατατρομοκράτηση. Δηλαδή ανακοινώνονται νούμερα και μεγέθη τα οποία δεν είναι αποφάσεις της κυβέρνησης και τα οποία δεν είναι αληθινά. Όλα αυτά δεν βοηθούν στο να αντιμετωπίζονται, όπως πρέπει, τα ζητήματα αυτά.

ΜΑΚΡΗ: Θα σας απαντήσω σ’ αυτό που λέτε ότι την Κυριακή το πρωί ο κύριος Πετρόπουλος, ο αρμόδιος υφυπουργός, βγήκε και είπε για τον φόρο στις επιχειρήσεις, στους ελεύθερους επαγγελματίες για το ασφαλιστικό, αμέσως μετά βγήκε ο κύριος Κατρούγκαλος και είπε ότι αυτό δεν απηχεί τις σκέψεις του υπουργείου. Όταν λέτε, δηλαδή, για τρομολαγνεία, αφορά και την ίδια την κυβέρνηση.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Διάβασα πολύ προσεκτικά, γιατί δεν παρακολούθησα τη συζήτηση, και πραγματικά η διατύπωση του κυρίου Πετρόπουλου δεν αντιστοιχούσε με τον τίτλο που δόθηκε από μερικά ΜΜΕ. Δεν είναι έτσι τα πράγματα και γι’ αυτό έγινε αμέσως η διάψευση από τον ίδιο. Επομένως, ακούγονται πράγματα, που ενώ λέγεται ότι είναι μια πληροφορία, αναλύεται το θέμα σαν να είναι πραγματικότητα. Αυτό δεν βοηθάει και θα ήταν καλό να το αποφύγουμε όλοι.

ΜΑΚΡΗ: Από τα πιο επίσημα χείλη χθες το βράδυ, εννοώ του κυρίου Κατρούγκαλου, ακούσαμε ποιοι είναι οι άξονες του ασφαλιστικού: 390 ευρώ εθνική σύνταξη και αυτό αν γίνεται, αυτό θα επανεξετάζεται. Αναπλήρωση 55% από 70% που ισχύει σήμερα και επικουρικές τέλος, ένα κομμάτι τους θα ενσωματωθεί στην κύρια σύνταξη.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν είπε αυτό ο κύριος Κατρούγκαλος. Πάμε ένα-ένα για να σας πω τι είπε.

ΜΑΚΡΗ: Τον ακούσαμε και οι δύο ταυτοχρόνως. Αυτά είπε ο κύριος Κατρούγκαλος.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Να σας πω και εγώ, για να δούμε αν συμφωνούμε. Κατ’ αρχάς, υπάρχει η εθνική σύνταξη, για πρώτη φορά. Σαν πρόταση είναι αυτή, δεν έχουμε καταλήξει, συζητείται να θεσμοθετηθεί, η οποία, βεβαίως, είναι εγγυημένη. Και βεβαίως, όμως -συμπλήρωσε ο κύριος Κατρούγκαλος-  ό,τι έρχεται να χτιστεί πάνω σ’ αυτό, και έχει να κάνει με τις εισφορές των εργαζομένων. Είναι και αυτό εγγυημένο από το ελληνικό κράτος. Επομένως, δεν μπαίνει τέτοιο ζήτημα. Τα είπε και τα δύο ο κύριος Κατρούγκαλος, νομίζω ότι συμφωνείτε.

ΜΑΚΡΗ: Για συνεχίστε, για να σας κάνω συνολικά τις παρατηρήσεις μου και τις ερωτήσεις μου.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Για την αναπλήρωση είπε ότι περίπου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη για τους χαμηλοσυνταξιούχους απ’ ό,τι σ’ αυτούς που έχουν τις υψηλές συντάξεις. Και αυτό το είπε ο κύριος Κατρούγκαλος. Δεν θυμάμαι το τρίτο που μου σχολιάσατε.

ΜΑΚΡΗ: Επικουρικές τέλος και ήταν, κατά τη γνώμη μου, και η μεγάλη είδηση, ότι ένα κομμάτι τους θα ενταχθεί.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Οι επικουρικές -ανέλυσε, επίσης, χθες, ο κύριος Κατρούγκαλος- επειδή ήταν από χρηματοδοτήσεις, οι οποίες δεν φαίνεται να επιβιώνουν, μία σκέψη είναι να ενσωματωθούν, όχι να καταργηθούν, αλλά να ενσωματωθούν σ’ αυτό το εθνικά εγγυημένο. Και νομίζω ότι αυτό είναι ένας προστατευτικός μηχανισμός…

ΜΑΚΡΗ: Για να προετοιμάζεται ένα τόσο σκληρό ασφαλιστικό νομοσχέδιο, προφανώς αντιλαμβάνεστε και εσείς ότι το ασφαλιστικό μας έχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Έτσι δεν είναι; Γι’ αυτό το κάνετε.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Εξ’ αρχής έχουμε διατυπώσει -και νομίζω ότι και αυτό το ξέρουμε άπαντες- ότι όλες οι μελέτες λένε πως αν δεν υπάρξει συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, το 2018 δεν θα υπάρχει ασφαλιστικό σύστημα.

ΜΑΚΡΗ: Σωστά.  Αφού λοιπόν το αναγνωρίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα, γιατί πριν από λίγους μήνες λέγατε ότι θα επιστρέψετε την 13η σύνταξη. Και για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές λέγατε ότι είναι αντιασφαλιστικό και νόμος έκτρωμα. Από τότε  δεν υπήρχε το πρόβλημα;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:  Η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ισχύει και τώρα που  συζητάμε.  Κοιτάξτε τι πάει να κάνει αυτό το Νομοσχέδιο, για να μπορούμε να δώσουμε και μια άποψη και  για να το επεξεργαστούμε όλοι καλύτερα. Υπάρχουν οι επιταγές των μνημονίων, όπως και σε αυτό το μνημόνιο το οποίο υπογράφθηκε το καλοκαίρι.  Αυτές, είναι κομμάτι της επιτυχίας της διαπραγμάτευσης, το δέχονται και οι δανειστές, εφόσον τους παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη δική μας πρόταση, η οποία θα εξασφαλίζει και βιωσιμότητα στο Ασφαλιστικό Σύστημα με κοινωνικά χαρακτηριστικά, τότε μπορεί πολλά από αυτά  τα οποία προσπαθούσαν οι δανειστές να επιβάλλουν να μην ισχύουν. Αυτό είναι ήδη μια κατάκτηση.  Και είναι διατεθειμένοι και το συζητάνε.  Επομένως, εδώ ακριβώς  βρισκόμαστε τώρα. Ο μηχανισμός, ο τρόπος, το σχέδιο το οποίο θα προταθεί από εμάς δεν θα περιέχει σημεία του τύπου «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

ΜΑΚΡΗ: Μα αφού οι επικουρικές θα ενσωματωθούν στις κύριες, πώς δεν θα υπάρχει ρήτρα.  Δεν θα υπάρχουν επικουρικές πια.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Το είπατε σωστά.  Είπατε, ενσωμάτωση δεν είπατε κατάργηση.

ΜΑΚΡΗ:  Ενός μέρους, όπως είπε ο Υπουργός.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Τους συμπολίτες μας τους αφορά να μη μειωθεί αυτό που παίρνουν.  Αν αυτό ενσωματώνεται κάπου ή θα λέγεται επικουρική χωριστά, δεν νομίζω να είναι το κυρίως θέμα.

ΜΑΚΡΗ: Άρα εσείς δεσμεύεστε ότι μια σύνταξη που παίρνει για παράδειγμα, ένας άνθρωπος και είναι οκτακόσια Ευρώ, αυτή δεν πρόκειται να μειωθεί, ό,τι Ασφαλιστικό και αν φέρετε.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν είμαι ο αρμόδιος Υπουργός και δεν είναι και η απόφαση της Κυβέρνησης για να δεσμευτώ. Ωστόσο, προσπαθώ να είμαι όσο πιο σαφής μπορώ στο σχεδιασμό που προσπαθούμε να κάνουμε.  Και η πρόταση της Κυβέρνησης σε λίγες ημέρες θα είναι στη δημοσιότητα και θα έχουμε ένα μήνα μπροστά περίπου για δημόσιο διάλογο στη διαβούλευση.

ΜΑΚΡΗ:  Θα είναι μέχρι τον Νοέμβριο, δηλαδή, που πρέπει και να ψηφισθεί.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Έχουμε πολύ χρόνο ούτως ώστε τέλος Νοεμβρίου να έχουμε ένα ψηφισμένο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.  Επομένως, έχουμε όλο το χρόνο να μιλήσουμε επί πραγματικών θεμάτων και επί των προτάσεων της Κυβέρνησης.

ΜΑΚΡΗ: Πάντως, κυρία Γεροβασίλη και προεκλογικά εμείς όλοι είχαμε καταλάβει ότι θα χτυπήσετε τον μεγάλο πλούτο, και σε αυτό ήμασταν όλοι μαζί σας.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Και αυτό θα κάνουμε.

ΜΑΚΡΗ: Εσείς χαρακτηρίζετε πλούσιο κάποιον που παίρνει πάνω από τα 1.000 Ευρώ σύνταξη ή κάποιον μισθωτό πάνω από τα 2.000 Ευρώ.  Αυτό τώρα δεν το λες πλούτο.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ποτέ δεν χαρακτηρίσαμε πλούσιο τον άνθρωπο ο οποίος παίρνει μισθό.

ΜΑΚΡΗ: Ναι αλλά αυτόν φορολογείτε.  Και μια φορολογία από εδώ και ένα ασφαλιστικό από εκεί.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είπαμε ότι μέτρα είμαστε υποχρεωμένοι να  πάρουμε. Μέτρα όχι μόνο από τα μνημόνια, αλλά και από την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας για την οποία επαναλαμβάνω δεν είμαστε οι υπεύθυνοι. Βρήκαμε μια κατάσταση και προσπαθούμε με το λαό όρθιο, να βγούμε από αυτό τον δύσκολο δρόμο.  Επομένως, η φροντίδα μας όλη είναι να προστατεύσουμε αυτούς που είναι οι πιο αδύναμοι και επίσης να επιβαρύνουμε κάποιους που είναι πλούσιοι  και είναι ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Θα  επιβαρυνθούν αυτοί, αλλά προστατεύονται λιγότερο, αυτοί που αντέχουν περισσότερο.  Δηλαδή αυτός ο οποίος παίρνει μισθό 2.000, δεν τον είπαμε πλούσιο, ωστόσο δεν μπορούμε να τον συγκρίνουμε με τον άνεργο και με αυτόν που παίρνει 200 Ευρώ.  Υπ’ αυτή την έννοια, σχετικά το λέμε.  Δεν είπαμε ότι ο άνθρωπος των 1.000 Ευρώ είναι πλούσιος.  Ποτέ δεν το είπαμε αυτό.

ΜΑΚΡΗ: Να πάω στο θέμα του Νομοσχεδίου των τηλεοπτικών αδειών. Σας άκουσα χθες να λέτε ότι από πέντε έως  οκτώ οι τηλεοπτικές άδειες, ανάλογα και με τη ζήτηση που θα υπάρξει και τις προσφορές που θα κατατεθούν.  Θέλω να ρωτήσω το εξής: Αν κάποια από τα υπάρχοντα κανάλια δεν έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές που ο Νόμος βάζει, σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να δούμε και κανάλια να κλείσουν;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:  Οι συχνότητες, όπως γνωρίζετε, είναι ένα δημόσιο αγαθό.

ΜΑΚΡΗ: Βεβαίως.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Και θα έλθουν επενδυτές οι οποίοι με διαγωνισμό θα επενδύσουν σε επιχειρήσεις Μέσων Επικοινωνίας. Αυτές οι επιχειρήσεις οφείλουν να είναι υγιείς. Δηλαδή,  πρέπει να υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα εξασφαλίζει και με όρους ανταγωνισμού ότι αυτές θα είναι βιώσιμες, αλλά θα διασφαλίζονται και  ποιοτικά κριτήρια, όπως και εργασιακά δικαιώματα και  διαφάνεια των κεφαλαίων, τα οποία απαιτούνται για να μπει κάποιος σε αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία. Επομένως, θα χρειάζεται φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίως το πόθεν έσχες. Νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο.  Αυτό το Νομοσχέδιο έρχεται ακριβώς για  να ξεκαθαρίσει το τοπίο με όρους διαφάνειας αλλά και βιωσιμότητας αυτών που θα αποφασίσουν να μπουν σε αυτόν τον διαγωνισμό.  Διότι αντιλαμβάνεστε και εσείς ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένα αδιαφανές τοπίο, όπως υπάρχει τα τελευταία πολλά χρόνια

ΜΑΚΡΗ: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν μπορεί να είναι με συνθήκες «γαλέρας» οι εργαζόμενοι σε αυτά τα μέσα και δεν μπορούν να είναι εκβιαζόμενοι κατ΄αυτόν τον τρόπο.

ΜΑΚΡΗ: Αρα λέτε ότι όποιος δεν πληροί αυτές τις προδιαγραφές ουσιαστικά δεν είναι μέσα.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Προφανώς. Δεν είναι και βιώσιμο.

ΜΑΚΡΗ: Και ας είναι και ένα κανάλι το οποίο ήδη λειτουργεί.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:  Νομίζω ότι και αυτοί που έχουν τα κανάλια τα οποία ήδη λειτουργούν – το Νομοσχέδιο είναι ήδη γνωστό από το καλοκαίρι, δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν- θα προσπαθήσουν να είναι απέναντι στα προαπαιτούμενα όπως αρμόζει ο νόμος για να μπουν στο διαγωνισμό. Και νομίζω ότι έχουν τους τρόπους. Δεν  είναι ο στόχος να κλείσει κάποιος. Ο στόχος είναι όμως το δημόσιο αγαθό, όπως οφείλει η Κυβέρνηση να κάνει, να το διαχειρίζεται με τους όρους που σας περιέγραψα.

– See more at: http://left.gr/news/olga-gerovasili-ston-real-fm-prospathoyme-me-lao-orthio-na-vgoyme-apo-ton-dyskolo-dromo#sthash.MygDz0UK.dpuf

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα