Απουσία του Α.Τσίπρα η Σύνοδος για το Ισλαμικό Κράτος λόγω εμπλοκής με τα Σκόπια

altsipΌπως όλα δείχνουν  ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ ενάντια στον εξτρεμισμό και το Ισλαμικό Κράτος, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα,λόγω εμπλοκής με τα Σκόπια.

Ειδικότερα,στην νέα ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα,είχε αφαιρεθεί από το πρόγραμμα η συμμετοχή του στη «Συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία Ομπάμα για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του ISIL».

Σύμφωνα με πληροφορίες,αυτή η εξέλιξη οφείλεται στο γεγονός ότι  οι ΗΠΑ προσκάλεσαν τα Σκόπια να συμμετέχουν στη Σύνοδο όχι με τη διεθνή ονομασία FYROM, αλλά ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η ελληνική κυβέρνηση αιτήθηκε να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την ονομασία FYROM, όπως αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ,ωστόσο το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό.

Μάλιστα, παρότι ο Έλληνας Πρέσβης  ζήτησε να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια γι’αυτό το θέμα,η υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ  αντέδρασε στο αίτημα του λέγοντας ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες που είχαν λάβει μέρος στην περυσινή πρώτη συνάντηση και δεν έχει η ίδια άμεσο πρόβλημα με τον βίαιο εξετρεμισμό.

Πέραν αυτού, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα είχε δικαίωμα παρέμβασης στη Σύνοδο και αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος που η ελληνική πλευρά έκρινε σκόπιμη την αποχή του Έλληνα πρωθυπουργού από τη συνάντηση.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα