Ο Αλ. Τσίπρας στη φρεγάτα «Αδρίας»: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα δύσκολα και περνάει σε μια καινούργια εποχή

Την Κυριακή του Πάσχα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού “Αδρίας” αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και το πλήρωμα. Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

 

Το μήνυμα αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα δύσκολα και περνάει σε μια καινούργια εποχή, με όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και το λαό, αλλά και με τις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, έστειλε ο πρωθυπουργός από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας».

«Γιορτάζουμε σήμερα το Πάσχα που σηματοδοτεί και το πέρασμα σε μια καινούργια εποχή, με ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Ότι αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και με αισιοδοξία αλλά και όραμα ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τον λαό, πάντοτε υπερασπιζόμενοι αξίες. Την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες. Καλή δύναμη και αισιοδοξία για τα καλύτερα που έρχονται» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο αντάλλαξαν ευχές και τήρησαν το έθιμο της Λαμπρής τσουγκρίζοντας κόκκινα αυγά με τους αξιωματικούς και το πλήρωμα. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος παρακολούθησαν το σούβλισμα του οβελία στο κατάστρωμα συνομίλησαν με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες, ενώ επισκέφθηκαν και τη γέφυρα και το κέντρο επιχειρήσεων του πλοίου όπου ενημερώθηκαν από τον κυβερνήτη. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον κυβερνήτη του πλοίου, το οποίο βρισκόταν εν πλω σε αποστολή.

Ο πρωθυπουργός εξήρε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων που διαφυλάττουν την εθνική ακεραιότητα ως «κόρη οφθαλμού».

Το σεβασμό των συνόρων και του διεθνούς δικαίου από όλους ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στη φρεγάτα «Αδρίας», όπου αντάλλαξαν ευχές με τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και το πλήρωμα, με την ευκαιρία της Λαμπρής.

Παράλληλα κατέστησε εκ νέου σαφές προς όλους ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν ούτε ένα χιλιοστό στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στους ελληνικούς αιθέρες».

Με αφορμή δε τουρκικές παραβιάσεις των τελευταίων ημερών, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν σε κάθε πρόκληση, διαφυλάττουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε εκ νέου τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για τη βαθύτατη προσήλωσή τους στην εκτέλεση του καθήκοντος, «παρ’ όλη την πίεση που δέχτηκαν και δέχονται από την οικονομική κρίση, με βαθιές περικοπές», διαβεβαιώνοντας ότι «είμαστε όλοι δίπλα τους».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης. Κατά την επίσκεψη, η φρεγάτα «Αδριάς» έπλεε ανοικτά της Άνδρου στο πλαίσιο αποστολής της.

      Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος παρακολούθησαν το σούβλισμα του οβελία στο κατάστρωμα, συνομίλησαν με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες, ενώ επισκέφθηκαν και τη γέφυρα και το κέντρο επιχειρήσεων του πλοίου όπου ενημερώθηκαν από τον κυβερνήτη. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον κυβερνήτη του πλοίου το οποίο βρισκόταν εν πλω στο πλαίσιο αποστολής του.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα