Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σκληρή δουλειά,ταχύτητα και αποτελεσματικότητα

tsipras

Σήμερα κατά τη διάρκεια της έναρξης τουΥπουργικού Συμβουλίου,ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους υπουργούς,ζήτησε σκληρή δουλειά από όλους, με συλλογικότητα και χωρίς ιδιοτέλεια.

«Οφείλουμε να τιμήσουμε τη στήριξη και εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός μέσα σε επτά μήνες, πράγμα που μας γεμίζει με ευθύνες να ανταποκριθούμε και να φανούμε άξιοι της επιλογής να κυβερνήσουμε, να φέρουμε τις αναγκαίες τις αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός .

«Ευθύνη μας είναι να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ώστε σε 4 χρόνια να έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που θα έχει φύγει από την επιτροπεία των δανειστών με πρόσημο προστασίας των πιο αδύναμων» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφορικά με το οικονομικό παραγωγικό μοντέλο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό θα στηρίζεται στον σεβασμό, στην προστασία της εργασίας και στην αναδιανομή των βαρών. Είπε επίσης ότι θα δοθεί έμφαση στην καινοτομία και στην αξιοποίηση των υψηλών προσόντων των Ελλήνων.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι απαιτείται η προσήλωση στην εφαρμογή των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμφωνία με τους δανειστές, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος τόσο για τη διαπραγμάτευση για το χρέος,, αλλά και προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών της συμφωνίας, αλλά αυτή η συμφωνία δεν εμπεριέχει μόνο αγκάθια» είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως υπάρχουν και θετικές δράσεις, που σχετίζονται με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την αδήλωτη εργασία και τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα.

«Δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο. Η διαπραγμάτευση τελείωσε. Πρέπει να ανταποκριθούμε στην απαίτηση του ελληνικού λαού, που ζητά να κυβερνήσουμε. Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε με ταχύτητα, υπευθυνότητα, μεθοδικότητα» σημείωσε.

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ο Αλ.Τσίπρας αναφέρθηκε στις αναγκαίες παρεμβάσεις που χρειάζονται στο χώρο της Υγείας, στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, αλλά και στην πάταξη της φοροδιαφυγής. «Πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές, πρέπει να σπάσουμε το απόστημα» είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι είναι έτοιμα και θα κατατεθούν στη Βουλή, μόλις ανοίξει, τα νομοσχέδια για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, τη λαθρεμπορία των καπνικών, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ρυθμίζει θέματα όλων των βαθμίδων, το νομοσχέδιο για τη συνεταιριστική οργάνωση των αγροτών και το νομοσχέδιο για την έρευνα και την καινοτομία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα