Ο Αλέν Μπαρόχα στην ΑΕΚ

baroja

Το θέμα της απόκτησης του Αλέν Μπαρόχα είναι καθαρά τυπικό, καθώς ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου στη χώρα μας και απομένει να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο του με τους «κιτρινόμαυρους».

Αυτό αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας και τη Δεύτερα ο 26χρονος θα ενσωματωθεί στην νέα του ομάδα, που θα μεταβεί στην Πολωνία, όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζερ του, Χουάν Μάτα (πατέρας του παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει το ίδιο όνομα), υπήρξε πρόταση από την Μπιλμπάο, η οποία ωστόσο ήρθε… δεύτερη.

«Κοιτάξτε. Όπως θα ξέρετε η Αθλέτικ είναι ιστορική ομάδα. Έχουν μια μακρά παράδοση και σε αυτή αγωνίζονται μόνο παίκτες από τη Βασκονία. Είναι μεγάλη τιμή για τον Άλεν να βρίσκεται στα υπόψιν μιας ομάδας όπως η Αθλέτικ, που βρίσκεται στην Primera Division», απάντησε, μιλώντας στην «Ώρα των Σπορ», όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει σχετική πληροφορία.

Σε δεύτερο ερώτημα για το ίδιο θέμα, ανέφερε: «Υπήρξε πρόταση. Ωστόσο, πρώτο ήρθε αρκετά αργά και δεύτερον η πρόταση της ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ καλή. Έτσι είναι αυτά».

Οι Βάσκοι τερμάτισαν στην έβδομη θέση της Primera Divison στην περυσινή σεζόν, έφθασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, αλλά ηττήθηκε (3-1) από την Μπαρτσελόνα. Αν επέλεγε να συνεχίσει στην Μπιλμπάο ο πρώην παίκτης της Καράκας θα είχε δυνατότητα να αγωνιστεί στην Ευρώπη, καθώς η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι από αυτές που θα πάρουν μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Οπότε, το γεγονός ότι η ΑΕΚ κατάφερε να πείσει έναν παίκτη που είχε αυτήν την επιλογή είναι σίγουρα μια σημαντική επιτυχία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα