Ο Άσαντ πλήττει ξανά το ανατολικό Χαλέπι

suria-xalepi-bombardismosΟ συριακός στρατός εξαπέλυσε σήμερα, για πρώτη φορά έπειτα από ένα μήνα, αεροπορικές επιδρομές με στόχο πολλές συνοικίες στο ανατολικό Χαλέπι, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παράλληλα, για πρώτη φορά στις επιθέσεις με στόχο θέσεις τζιχαντιστών στη χώρα συμμετείχε και το ρωσικό αεροπλανοφόρο “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ”, το οποίο πλέει στη Μεσόγειο για να ενισχύσει τη ρωσική στρατιωτική παρουσία εκεί, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Επικαλούμενη “ειδικές πηγές”, η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις με στόχο προπύργια των τρομοκρατών (όρο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Άσαντ αναφερόμενη στους αντικαθεστωτικούς που μάχονται εναντίον της), και κέντρα εφοδιασμού στην παλαιά πόλη του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι επιθέσεις έπληξαν στόχους στις συνοικίες Χαϊνταρίγια, Χανάνο και Σακχούρ, Σιχ Φαρίς, Μπαμπ αλ-Ναϊράμπ, Καντί Ασκάρ και αλ Κατέρτζι και από αυτές σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι τις επιθέσεις πραγματοποίησαν ελικόπτερα με αυτοσχέδιες βόμβες-βαρέλια.

Από τις επιδρομές, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο, επλήγησαν το τελευταίο 24ωρο και τρία νοσοκομεία που βρίσκονται στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες στη βόρεια Συρία.

Το νοσοκομείο που βρίσκεται στο χωριό Αβιτζέλ, δυτικά της επαρχίας του Χαλεπίου, επλήγη σήμερα τα ξημερώματα, ενώ δύο ακόμη νοσοκομεία–ένα στην Καφρ Νάχα και το άλλο στην Αταρέμπ–αποτέλεσαν στόχους των βομβαρδισμών, κατά την ίδια πηγή.

Ο συριακός στρατός δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει.

Το Χαλέπι αποτελεί θέατρο των σφοδρότερων συγκρούσεων του πολέμου στη Συρία, που μετράει ήδη πεντέμιση χρόνια.

Η πόλη είναι επί χρόνια διχοτομημένη: στον δυτικό τομέα που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και στις ανατολικές συνοικίες που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα