Ομπάμα:Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά οι δολοφονίες των Αφροαμερικανών

obama_0_0_0_10-2Οι δολοφονίες δύο Αφροαμερικανών από αστυνομικούς τις τελευταίες δύο ημέρες, αποτελούν ένα «σοβαρό πρόβλημα» της αμερικανικής κοινωνίας, δήλωσε την Πέμπτη ο Μπαράκ Ομπάμα.
«Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι ότι αυτά τα φονικά περιστατικά με πυροβολισμούς δεν είναι μεμονωμένα» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Το να παραδεχθούμε ότι αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα δεν αντίκειται σε καμία περίπτωση στον σεβασμό που νιώθουμε προς την πλειονότητα των αστυνομικών οι οποίοι διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να μας προστατεύσουν καθημερινά» επισημαίνεται ωστόσο ο ίδιος.
«Είναι ενδεικτικά» σημείωσε «των ευρύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στους κόλπους του δικαστικού μας συστήματος», όπως επίσης «των φυλετικών ανισοτήτων που εμφανίζονται κι έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και πολλών κοινοτήτων».
Σημειώνεται ότι την Τρίτη δολοφονήθηκε ο Άλτον Στέρλινγκ στο Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα την Τετάρτη ο Φιλάντο Καστίλε στο Φάλκον Χάιτς στη Μινεσότα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα