Ολόκληρη η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην ΕΡΤ (Video)

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι στόχος του δημοψηφίσματος είναι η συνέχιση της διαπραγμάτευσης. Όσο πιο δυνατή η απόρριψη της συμφωνίας, τόσο πιο ισχυρή η ελληνική θέση στη διαπραγμάτευση, δήλωσε ο Aλ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το όχι κάνει ουσιαστικότερη τη διαπραγμάτευση. Εκτίμησή του είναι ότι δεν θέλουν οι πιστωτές την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζοντας ότι το κόστος μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας θα ήταν τεράστιο. «Το σχέδιο δεν είναι να βγάλουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ, αλλά να τελειώσουν με την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει διαφορετική πολιτική».

Ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση κατάφερνε να πάρει κάτι που θα αποτελούσε έξοδο από την κρίση και όχι ταπείνωση και υποταγή, τότε το μήνυμα θα ήταν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. «Αυτό δεν το θέλουν» σημείωσε, λέγοντας ότι απέναντι σε αυτό το τελεσίγραφο δεν μπορεί να απαντήσει ένας άνθρωπος και μια κυβέρνηση, αλλά ένας λαός. Ο Aλ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τις απειλές. Σημείωσε ότι δεν περιγράφει μία ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, αλλά τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα επιβιώσει.  «Θα επιλέξουμε κυρίαρχα ως λαός ποιο θα είναι το μέλλον μας. Προαπαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα» είπε. «Κάποιοι θέλουν να αποτρέψουν από το να αποφασίσει ο λαός» σημείωσε.

Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις αποκατασταθεί η ρευστότητα από την ΕΚΤ. Η τρίτη ηλικία να μην ανησυχεί, οι συντάξεις θα κοπούν μόνο εάν κάνουμε πίσω και μπει μαχαίρι. Μόνο εάν μας δώσουν μία βιώσιμη συμφωνία, θα πληρώσουμε το ΔΝΤ, αυτοί έχουν το μαχαίρι, αυτό έχουν και το πεπόνι, συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Τέλος,εν όψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως αν νικήσουμε το φόβο, θα τα καταφέρουμε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα