Ολυμπιακός – Skoda Xanthi 2-0 (VIDEOS)

tsori-sxolio

!

Video geo-restricted by the owner.
Play Button

Το LIVE του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες του Περέιρα και Λουτσέσκου στο άδειο “Καραϊσκάκη” με στόχο το τη νίκη. Οι μεν γηπεδούχοι για να διατηρήσουν την απόστασή τους από τον Παναθηναϊκό, ενώ οι δε φιλοξενούμενοι για να συνεχίσουν την “μάχη” τους για μια θέση στα πλέι-οφ. Η έλλειψη κόσμου όπως ήταν λογικό δυσκόλεψε από την αρχή την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών να βρουν ρυθμό στο ματς, με το πρώτο μέρος να κρίνεται “φτωχό” από άποψη φάσεων στις δύο εστίες.

Η Ξάνθη απείλησε πρώτη στο 13′ με το σουτ του Παπαστεριανού να περνά άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Καπετάνος μπήκε ωραία από τα αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν δυσκόλεψε τον Ρομπέρτο. Η ομάδα του Λουτσέσκου πίεζε ψηλά τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, προκειμένου να τους οδηγήσουν στο εύκολο λάθος.

Οι γηπεδούχοι είχαν μεν την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους στην άμυνα της Ξάνθης. Κυρίως με στημένα του Ντομίνγκες απειλούσαν την εστία του Κυριακίδη, όπως στο 24′ με την κεφαλιά του Σιόβα που πέρασε άουτ έπειτα από γέμισμα του Αργεντινού.

Μόλις στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Χάρα έπιασε την κεφαλιά από σέντρα του Ντοσεβί, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Ξάνθης. Στο 49′ οι γηπεδούχοι έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, όμως ο Κυριακίδης έδιωξε δύσκολα το σουτ του Κασάμι έπειτα από φάουλ του Ντομίνγκες. Η συχνότητα με την οποία οι “ερυθρόλευκοι” έφταναν στα καρέ της Ξάνθης αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα, με τον Χάρα στο 53′ να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία.

Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να “ξεκλειδώσουν” την άμυνα της Ξάνθης στο 57′. Ο Ντοσεβί γύρισε ωραία την μπάλα και ο Ντομίνγκες από την “καρδιά” της περιοχής με δεξί πλασέ έγραψε το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα η Ξάνθη έφτασε μια “ανάσα” από το 1-1, όμως ο Καπετάνος όντας αμαρκάριστος εντός περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω στον Ρομπέρτο, σπαταλώντας την μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς.

Ότι δεν έκανε η Ξάνθη, το έκανε ο Ολυμπιακός στο 69′. Μετά από τραγικό λάθος του Καρυπίδη, ο Αφελάι έκλεψε, βγήκε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη και με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0. Κάπου εκεί το ματς “τελείωσε”. Οι γηπεδούχοι έριξαν ταχύτητα, ο Περέιρα έκανε αλλαγές και ο ρυθμός έπεσε. Διαδικαστικά ήταν τα τελευταία λεπτά για τις δύο ομάδες, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους “ερυθρόλευκους” νικητές με 2-0, διατηρώντας την διαφορά τους από τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Super League.

MVP

Ορεξάτος παρουσιάστηκε ο “Τσόρι” Ντομίνγκες κόντρα στην Ξάνθη, λίγες μόλις ώρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του. Το γκολ που σημείωσε στο 57′ “ξεκλείδωσε” την άμυνα των φιλοξενούμενων και άνοιξε το δρόμο για μια ακόμη νίκη. Πέρα όμως από το γκολ, ο Αργεντινός βρισκόταν σε όλες τις φάσεις του Ολυμπιακού, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” απειλούσαν κυρίως με τα στημένα του.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Παντελής Καπετάνος σπατάλησε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 67′ όντας αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και με το ματς στο 1-1. Αν είχε μπει αυτό το γκολ τότε ίσως μιλούσαμε για ένα διαφορετικό ματς. Φανερά κουρασμένος μετά το 60′ δίκαια έγινε αλλαγή.

Σχόλιο

Πολύ καλά στάθηκε η Ξάνθη στο “Καραϊσκάκης” κόντρα στον Ολυμπιακό. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν στους “ερυθρόλευκους” να απειλήσουν την εστία του Κυριακίδη, όμως στο δεύτερο οι δυνάμεις τους φάνηκαν να τελειώνουν. Το γκολ του Ντομίνγκες στο 57ο λεπτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Περέιρα, οι οποίοι παρουσιάστηκαν “μεταμορφώθηκαν” στην επανάληψη κλείνοντας στα καρέ της την Ξάνθη. Ο Καπετάνος είχε την ευκαιρία στο 67′ να φέρει το ματς στα ίσια και να βάλει στο παιχνίδι και πάλι τους φιλοξενούμενους όμως την έχασε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το τραγικό λάθος του Καρυπίδη δύο λεπτά αργότερα “έσβησε” τις όποιες ελπίδες της ομάδας του Λουτσέσκου για θετικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, αλλά στο τελευταίο 20λεπτο έκανε συντήρηση δυνάμεων χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρίες. Με τη νίκη αυτή οι “ερυθρόλευκοι” είναι ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο, ενώ η Ξάνθη χάνει την ευκαιρία να μειώσει την απόστασή της από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ.

!

Video geo-restricted by the owner.
Play Button

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Σιόβας, Μποτία, Αφελάι, Κασάμι, Μιλιβόγιεβιτς (83′ Εντινγκά), Ντοσεβί (75′ Φορτούνης), Ντομίνγκες, Χάρα (75′ Μπενίτες).

Ξάνθη: Κυριακίδης, Γκόμσι, Μπέρτος (53′ Μπαξεβανίδης), Σολτάνι, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (60′ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Καπετάνος (73′ Ράνος), Καρυπίδης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα