Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ-Εγκρίθηκε το εκλογικό πρόγραμμα-Παραιτήσεις απο την Αριστερή Πλατφόρμα

Ολοκληρώθηκε η δίωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία έγινε μια πρώτη συζήτηση για την εκλογική προετοιμασία του κόμματος, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τις πληροφορίες, κρίθηκε σκόπιμο το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος να εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, καθώς τις προηγούμενες ώρες υπήρξαν «αιτήματα» μελών και στελεχών ακόμη και για έκτακτο εκλογικό συνέδριο.

Όπως αναμενόταν υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από την πολιτική γραμματεία τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που ακολούθησαν τον Π. Λαφαζάνη στο νέο εγχείρημα της «Λαϊκής Ενότητας».

Πρόκειται για τους Στάθη Λεουτσάκο (βουλευτής και γραμματέας πλέον της ΛΑΕ), τη Σόφη Παπαδογιαννηκαι τον Αντώνη Νταβανέλο (επικεφαλής της ομάδας ΔΕΑ που συνεργαζόταν με την Αριστερή Πλατφόρμα).

Οι τελευταίοι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου. Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη διαλυθεί.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων που χρόνια αντιπαλεύει τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κρατώντας ζωντανές τις αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Θα διεκδικήσουν την πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από την συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, λαϊκού και ριζοσπαστικού Μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων. Με στόχο να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Καλούμε τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα