Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου με τους θεσμούς

 
tsakalotos-2Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού σκέλους των θεσμών, η οποία είχε ως αντικείμενο τη συγκρότηση του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου, αλλά και τα άλλα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, όπως π.χ. την ψήφιση από την Βουλή της σύμβασης για το «Ελληνικό», το πακέτο των ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο υπερταμείο, την Εγνατία Οδό κ.ά.

Η συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες, ήταν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των ορόσημων της πρώτης αξιολόγησης και κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε αμέσως μετά, ότι «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι οι δύο πλευρές «είναι κοντά» και όσον αφορά στη διάθεση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση κυβέρνησης – εκπροσώπων των θεσμών με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη. Επίσης αύριο, αναμένεται να ενταχθεί στις διαπραγματεύσεις και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα