Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μαξίμου- Ν. Φίλης: Ο διάλογος συνεχίζεται – Λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις, δήλωσε ο Ιερώνυμος

_a504636Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δύο ώρες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όπου ετέθη το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών.

Σε δήλωσή του κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αρχιεπίσκοπος, επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «λύθηκαν οι παρεξηγήσεις».

«Έγινε μία συνάντηση κατά την οποία λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις. Θα συνεχιστεί η συνεργασία. Θα γίνει χρήση των παλαιών βιβλίων των θρησκευτικών, οσότου να γίνουν οι διορθώσεις και δεν συζητήθηκε το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος είπε: «Είμαι ευτυχής. Ήταν ένας πολυμορφικός διάλογος, εξετάστηκαν όλα τα θέματα και λύθηκαν παλαιότερες παρεξηγήσεις. Ο διάλογος συνεχίζεται, όπως και η συνεργασία πολιτείας με την εκκλησία».

Εξερχόμενος, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τόνισε πως το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ καλό. «Συνεχίζουμε και δεν υπάρχει ζήτημα διαφωνίας αυτή τη στιγμή. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση δογματική, θέλουμε το διάλογο», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα