Ολοκληρώθηκε η κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα έχει στις 13.00 συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

Συμβολική κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η διαμαρτυρία αφορά τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Στις 10:00 οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν από το κτίριο, ενώ αντιπροσωπεία τους θα έχει στις 13.00 συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.
«Ηταν μία πρώτη αντίδραση και ένα μήνυμα στην κυβέρνηση. Τις τελευταίες μέρες γίνεται μία συστηματική προσπάθεια για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών. Αν τολμήσουν να το ξαναβάλουν στο τραπέζι, θα τους κόψουμε τα χέρια σύριζα», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος.

Τη Δευτέρα (26/10), το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε την πραγματοποίηση καταλήψεων σε όλα τα δημαρχεία και άλλες υπηρεσιών των ΟΤΑ της χώρας (Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.) την Τετάρτη 4/11. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο αγώνας όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την περικοπή των συντάξεων, στη πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την φοροεπιδρομή… συνεχίζεται!».

Τελείωσε η κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, που πραγματοποίησαν από το πρωί σήμερα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα