Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις Ομπάμα-Μέρκελ

imagehandler-1Ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, με τον Αμερικανό πρόεδρο να χαρακτηρίζει ως «εξαίσια εταίρο» της αμερικανικής κυβέρνηση την Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξήρε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρούν στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης υπήρξε μια «εξαίσια εταίρος» της κυβέρνησής του.

Εξάλλου ο Ομπάμα δήλωσε πως ελπίζει ο εκλεγμένος διάδοχός του Ντόναλντ Τραμπ θα υιοθετήσει μια εποικοδομητική προσέγγιση και θα αναζητήσει πεδία στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τη Ρωσία, στις περιπτώσεις εκείνες που τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον και της Μόσχας συμπίπτουν.

Μέρκελ: Θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να συνεργαστώ με τον Τραμπ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πριν από λίγο ότι είναι βέβαιη πως η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ θα τεθεί ξανά σε διαπραγμάτευση μια μέρα, παραδεχόμενη ότι δεν μπορεί να συναφθεί το τρέχον διάστημα, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, έπειτα από τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Ακόμη η Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να συνεργαστεί με τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα