Ολάντ για την επιχείρηση στο Σεν Ντενί: Εξουδετερώσαμε τους τρομοκράτες

Ο Ολάντ μίλησε λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης στο Σεν Ντενί, δηλώνοντας πως σκοπός των γαλλικών δυνάμεων ήταν να «εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες που είχαν σχέση με την προετοιμασία των ειδεχθών εγκλημάτων της Παρασκευής».

«Ήταν μια εξαιρετικά περίπλοκη και δύσκολη επιχείρηση η οποία μόλις έληξε», είπε. «Η αστυνομία ήξερε τους κινδύνους, αλλά και πάλι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υποβαθμίστηκε η βία με την οποία θα ερχόταν αντιμέτωπη», εξήγησε.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί έδρασαν υπό «τρομακτικές συνθήκες» για να φέρουν εις πέρας την επιχείρηση, ενώ επανέλαβε ότι η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους τρομοκράτες. «Ολόκληρη η χώρα δέχτηκε επίθεση εξαιτίας των αξιών της, και ήδη δίνουμε αγώνα για να εξαλείψουμε την τρομοκρατία. Αυτοί οι τρομοκράτες θέλουν να σκοτώσουν κάθε ιδέα την οποία υπερασπίζεται η Γαλλία», είπε και συνέχισε: «Είναι κοινό το αίσθημά μας, ο θυμός μας είναι εξίσου μεγάλος».

«Ο σκοπός των τρομοκρατών είναι να βυθίσουν τη χώρα μας στο φόβο και τον διχασμό. Πρέπει να προσέξουμε να διατηρήσουμε την ενότητα της Γαλλίας, που είναι η δύναμή μας και το αίμα που φυλά την ενότητα αυτή», συνέχισε.

Τέλος, ο Φρανσουά Ολάντ ευχαρίστησε τους κατοίκους του Σεν Ντενί για την υπομονή, την ηρεμία και το κουράγιο του κατά την επιχείρηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα