Ολάντ: Αδελφοσύνη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία μετά το δύσκολο 2015

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τους συμπατριώτες του να επιδείξουν αλληλεγγύη, αδελφοσύνη, αλλά και να ανακτήσουν την αισιοδοξία τους μετά από μια δύσκολη και οδυνηρή χρονιά που σημαδεύτηκε από δύο πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις, τον Ιανουάριο και τον Νοέμβριο.fransoua-olant

Κατά την απονομή των βραβείων της γαλλικής Προεδρίας για προγράμματα κοινωνικής καινοτομίας, ο κ. Ολάντ υπογράμμισε ότι «αυτό που απειλεί την κοινωνία μας είναι τα τείχη: τείχη μεταξύ προσώπων, τείχη μεταξύ εδαφών, τείχη μεταξύ κοινωνικών τάξεων, τείχη μεταξύ πεποιθήσεων».

«Η απομόνωση, το αίσθημα απόρριψης, η εγκατάλειψη, είναι αυτά που μπορεί να μεταστρέψουν ακόμη και τις πιο δημοκρατικές αντιλήψεις», προειδοποίησε. Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι αισιόδοξοι «ακόμη και όταν μας πλήττουν οι τραγωδίες. Αυτό που θέλουν εκείνοι που μας επιτίθενται είναι να μας διαιρέσουν, να μας χωρίσουν, να μας γεμίσουν με αμφιβολίες για εμάς τους ίδιους, να σκοτεινιάσουν το μέλλον μας, να εμποδίσουν τα σχέδιά μας», επέμεινε.

Ο κ. Ολάντ υποσχέθηκε επίσης ότι θα κάνει «τα πάντα» για να περιοριστεί η ανεργία, ένα θέμα στο οποίο μέχρι στιγμής έχει αποτύχει. «Πρέπει να δοκιμαστούν τα πάντα. Όλα και παντού», τόνισε ενώπιον των 16 βραβευθέντων του διαγωνισμού «Η Γαλλία στρατεύεται».

Ο πρόεδρος απέτισε ιδιαίτερο φόρο τιμής σε έναν από τους βραβευθέντες, τον Κλοντ-Εμανουέλ Τριόμφ, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και παρέστη στην τελετή ξαπλωμένος σε ένα φορείο.

Στις επιθέσεις του περασμένου Ιανουαρίου στο Παρίσι σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι, ενώ άλλοι 130 έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα