Ολάντ:Θα κάνουμε τα πάντα για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία

newego_large_t_1101_54187057Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό απηύθυνε ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εξέφρασε την άποψή ότι η πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια ήταν προϊόν τρομοκρατικής ενέργειας. Για αυτό το λόγο, επεκτάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα για ακόμη 3 μήνες (θα έληγε στις 26 Ιουλίου), ενώ θα επιστρατευτούν επιπλέον 10.000 αστυνομικοί με στρατιωτικά καθήκοντα, καθώς και όλες οι διαθέσιμες εφεδρείες, που θα αξιοποιηθούν και στη φύλαξη των συνόρων.

«Η Γαλλία ως σύνολο βρίσκεται υπό την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν αρκετά παιδιά κι ότι ερευνάται η πιθανότητα ο δράστης να έδρασε μαζί με συνεργούς.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων και γίνεται ότι χρειάζεται για τους τραυματίες. Πρέπει να παραμένουμε σε επιφυλακή και θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα. Τίποτα δεν θα μας κάνει να σταματήσουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και θα εντείνουμε τις επιχειρήσεις μας σε Συρία και Ιράκ εναντίον όλων αυτών που ευθύνονται για αυτό το χτύπημα», ανέφερε, ενώ ο ίδιος θα μεταβεί μαζί με τον πρωθυπουργό στη Νίκαια.

«Η Γαλλία είναι δυνατή και πάντα θα είναι δυνατότερη», ήταν τα λόγια με τα οποία έκλεισε το διάγγελμά του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα