Ολάντ:Γαλλία και Γερμανία οφείλουν να πάρουν την πρωτοβουλία

olant

Η Γαλλία και η Γερμανία οφείλουν να λάβουν πρωτοβουλία μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδους της χώρας τους από την Ε.Ε., δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μια ημέρα πριν από την επίσκεψή του στο Βερολίνο.

«Μια χώρα φίλη, μια χώρα σύμμαχος με την οποία έχουμε τόσους δεσμούς, αποφασίζει να φύγει από την ένωσή μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία θεωρούσαμε άφθαρτη, αδιάσπαστη», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κατά τα εγκαίνια ενός μνημείου στο Ντιν-λε-Πλας, ένα μαρτυρικό χωριό όπου 27 άνθρωποι είχαν τουφεκιστεί στο τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

«Είναι ευθύνη της Γαλλίας και της Γερμανίας να πάρουν την πρωτοβουλία, επειδή δείξαμε πως από τη δυστυχία, από τη φρίκη και από τον πόλεμο είμαστε ικανοί να οικοδομήσουμε μια ισχυρή φιλία», πρόσθεσε.

«Χωριστά, αναλαμβάνουμε τον κίνδυνο να είμαστε διασπασμένοι, σε διαφωνία και σε διενέξεις (…) Μαζί, μπορούμε να κερδίσουμε όχι απλώς την ειρήνη, αλλά και την εκτίμηση των ανδρών και των γυναικών αυτής της ωραίας ένωσης που ονομάζεται Ευρώπη», κατέληξε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει υιοθετήσει έναν μάλλον συμφιλιωτικό τόνο έναντι του Λονδίνου, υποδέχεται το απόγευμα της Δευτέρας, στο Βερολίνο τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα