Οι Turkish Airlines απέλυσαν 100 υπαλλήλους

turkish_airlines_959234783Η κρατική αεροπορική εταιρία της Τουρκίας, η Turkish Airlines, απέλυσε περισσότερους από 100 υπαλλήλους, περιλαμβανομένων ορισμένων στελεχών και πληρωμάτων καμπίνας, στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων από κρατικούς θεσμούς των υποστηρικτών μιας απόπειρας πραξικοπήματος, ανέφεραν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι απολύσεις από τον εθνικό αερομεταφορέα έγιναν αργά χθες βράδυ έπειτα από πληροφορίες ότι οι υπάλληλοι συνδέονταν με το θρησκευτικό κίνημα το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση στις 15 Ιουλίου, ανέφερε η εφημερίδα Sabah.

Αξιωματούχος της Turkish Airlines, του τέταρτου μεγαλύτερου αερομεταφορέα στην Ευρώπη, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για “ανεπάρκεια”. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα οικονομικών ειδήσεων Thelira.com, περίπου 250 μέλη πληρωμάτων καμπίνας απολύθηκαν μαζί με 100 διοικητικούς υπαλλήλους και στελέχη.

Η ενημερωτική ιστοσελίδα αεροπλοΐας Airporthaber.com ανέφερε πως στους απολυθέντες περιλαμβάνεται ένας αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις της εταιρίας.

Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα, συλλάβει ή θέσει υπό έρευνα περισσότερους από 60.000 στρατιώτες, δικαστικούς, εκπαιδευτικούς, δημοσίους υπαλλήλους και άλλους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου

Εξάλλου, η εταιρία τηλεπικοινωνιών Turk Telekom, όπου το κράτος κατέχει μερίδιο 30%, απέλυσε την Παρασκευή 198 υπαλλήλους για “συνεργασία με τις δυνάμεις ασφαλείας” και ανέφερε πως ορισμένα εκτελεστικά στελέχη κλήθηκαν από εισαγγελείς για κατάθεση σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται για το πραξικόπημα, σύμφωνα με μηνύματα που στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα