Οι Podemos αρνούνται να συνεργαστούν σε κυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές

podemosΈνα βήμα πιο κοντά έρχονται οι πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο στην Ισπανία, καθώς οι Podemos αρνούνται να συνεργαστούν σε κυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές και τους Πολίτες.

Οι Podemos θα πραγματοποιήσουν εσωκομματικές εκλογές από τις 14 έως τις 16 Απριλίου για το εάν θα πρέπει να συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση συνασπισμού. Ωστόσο, ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας έχει ζητήσει από τα μέλη του κόμματος να καταψηφίσουν την πρόταση συνεργασίας.

Πιο αναλυτικά το ερώτημα που θα τεθεί στους ψηφοφόρους του Podemos είναι αν θέλουν να στηρίξει το κόμμα μια κυβέρνηση των Σοσιαλιστών και των κεντρώων ή μια «κυβέρνηση αλλαγής» στην οποία θα συμμετέχει η αριστερά και οι Σοσιαλιστές. Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας άφησε να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που επιλέξουν την πρώτη επιλογή, την οποία ο ίδιος απορρίπτει, θα αναλάβει τις «ευθύνες» του.

«Σήμερα ο (Πάμπλο) Ιγκλέσιας και το Podemos έκλεισαν την πόρτα στην αλλαγή που ανέμεναν εκατομμύρια Ισπανοί», είπε ο εκπρόσωπος των Ισπανών Σοσιαλιστών, που κατηγόρησε τον Ιγκλέσιας ότι τορπίλισε τις τριμερείς διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι πιθανότητες πάντως για τον σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης είναι ελάχιστες, δεδομένου ότι από την Πέμπτη οι Πολίτες έχουν διακηρύξει τις διαφορές του με το Podemos παραμένουν αγεφύρωτες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα