Οι «Στρατιώτες του Οντίν» ή αλλιώς τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου(Βιντεο)

jkdhxΗ ακροδεξιά,νεοναζιστική ομάδα που στρέφεται κατά των μεταναστών, “Στρατιώτες του Οντίν”,ολοένα και επεκτείνει την παρουσία της  στη Σουηδία έπειτα από την έντονη αίσθηση που έχει ήδη προκαλέσει  στη Φινλανδία, στην Εσθονία και στη Νορβηγία.

Έχοντας ως σύμβολο μια μορφή που παραπέμπει σε μια θεότητα των Βίκινγκ και τη σημαία της Φινλανδίας, η οργάνωση «Στρατιώτες του Όντιν» έχουν συσταθεί για την αντιμετώπιση,όπως αναφέρουν, της ευρωπαϊκής προσφυγικής  κρίσης.Η Σουηδία είναι η τέταρτη χώρα που κάνει την εμφάνισή της η ακροδεξιά οργάνωση που δημιουργήθηκε  στα τέλη του 2015 και σύμφωνα με τα μέλη της σκοπό έχουν να προστατεύσουν τη χώρα τους από τη   “βία των μεταναστών”.

Το νεοναζιστικό μόρφωμα αριθμεί περίπου 100 τακτικά μέλη στη Σουηδία και σχεδόν 5.000 υποστηρικτές.

Πάντως,γίνεται ξεκάθαρο ότι μιλάμε για μια νεοναζιστική οργάνωση,καθώς ακόμα και σύμφωνα με τη  σελίδα της ομάδας στο Facebook, ο ιδρυτής της έχει “Εθνικόσοσιαλιστικές απόψεις”.

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος της οργάνωσης μιλώντας σε συνέντευξη, παραδέχεται ότι κάποια από τα  μέλη της ομάδας έχουν σαφείς δεσμούς με τον  ακροδεξιό εξτρεμισμό, ενώ σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο τρόπος που είναι οργανωμένη η ομάδα “Στρατιώτες του Οντίν” θυμίζει “συμμορία μοτοσικλετιστών” (motorcycle gang).

Στη Φινλανδία, στη χώρα όπου η νεοναζιστική ομάδα ιδρύθηκε, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι η ομάδα  έχει εξτρεμιστικά χαρακτηριστικά,κάτι που κάθε  άλλο παρά ασφάλεια προσφέρει στη χώρα και στη κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός της χώρα μάλιστα,αναφερόμενος στην εν λόγο ομάδα είχε δηλώσει:«Είναι ζήτημα αρχής, η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την επιβολή του νόμου και της τάξης».

«Πολίτες που περιπολούν δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσουν την αστυνομία»,είχε προσθέσει ο επικεφαλής της φινλανδικής κυβέρνησης.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε η βρετανική DailyMail για το θέμα στη Φινλανδία,υπάρχουν μαρτυρίες από τα ίδια τα μέλη της ομάδας που αναφέρουν ότι αν και η επίσημη θέση της πολιτείας είναι αρνητική απέναντί τους, η στάση των αστυνομικών αρχών στο δρόμο είναι τελείως διαφορετική,με τους αστυνομικούς ακόμα και να τους “ευχαριστούν για τη βοήθεια”…

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα