Οι πόλεις με τους περισσότερους κατοίκους το 2050

wpid-nye07bhorizontal-700x560Είναι γνωστό εδώ και μια δεκαετία ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός της Γης θα αυξηθεί ως το 2050 κατά τουλάχιστον 1-2 δισεκατομμύρια. Αυτό θα μας κάνει στο σύνολο 9 δισ. και δεν το λες και πολύ καλό. Όχι για τον αριθμό αυτό καθαυτό, αλλά για τα ποιοτικά του στοιχεία. Ότι δηλαδή την μεγαλύτερη αύξηση θα γνωρίσουν οι πόλεις του κόσμου που δεν έχουν χώρο για άλλους ανθρώπους. Η Ινδία, η Κίνα, το Μπανγκλαντές, η Ασία εν συνόλω, θα έχει τις περισσότερες και ίσως πιο άσχημες συνέπειες αυτής της αύξησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πόλεις του κόσμου που ο πληθυσμός θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια δεν υπάρχει πουθενά ευρωπαϊκή, μόλις δύο από την Αφρική και δύο από την Αμερική. Οι 6 ανήκουν στην Ασία.

10. Μέξικο Σίτι : Η πρωτεύουσα του Μεξικό θα έχει 24.3 εκατομμύρια κατοίκους το 2050.

9. Νέα Υόρκη : Προφανώς δε γινόταν να μην υπάρχει η Μέκκα της Δύσης. Στα 24.8 εκατομμύρια ο πληθυσμός της.

8. Καράτσι : Η πόλη του Πακιστάν δεν είναι καν η πρωτεύουσα (η Ισλαμαμπάντ έχει μόλις 2 εκατομμύρια), αλλά στο μέλλον θα έχει 31.7 εκατομμύρια.

7. Τόκιο : Μια πόλη που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει ζητήματα με τους πάνω από 10 εκατομμύρια κατοίκους, θα δει το 2050 να την κατακλύζουν 32.6 εκατ.

6. Λάγος : Μία από τις δύο πρωτεύουσες της Νιγηρίας (η Αμπούτζα η άλλη), θα έχει ίδιο αριθμό με το Τόκιο.

5. Κολκάτα ή Καλκούτα : Προφανώς και η Ινδία θα έχει εκπροσώπηση και μάλιστα τόσο ψηλά. Και όχι μία. Η Καλκούτα θα πιάσει τα 33 εκατομμύρια σε 34 χρόνια.

4. Κινσάσα : Η πρωτεύουσα του Κονγκό είναι στις δέκα πιο γεμάτες πόλεις της Αφρικής και το 2050 θα είναι και του κόσμου με 35 εκατομμύρια κατοίκους.

3. Ντάκα : Οι άνθρωποι του Μπανγκλαντές είναι η μεγαλύτερη μειονότητα στην Ελλάδα και στο μέλλον μπορεί να αυξηθούν, αφού στην πρωτεύουσα ο πληθυσμός θα πιάσει τα 35.2 εκατομμύρια.

2. Νέο Δέλχι : Τα 36.2 εκατομμύρια για μια χώρα 2 δισεκατομμυρίων μοιάζουν νορμάλ, αλλά όχι αν σκεφτείτε ότι η έκταση του είναι λίγο κάτω από τα 1.500 χλμ.

1. Μουμπάι : Σε χειρότερη κατάσταση θα είναι το Μουμπάι με 42.4 εκατομμύρια κατοίκους.

Αυτά είναι κάτι παραπάνω από αριθμούς, αφού για να βρεθεί χώρος να κατοικήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει οι πόλεις να αποκτήσουν μεγαλύτερο ύψος, άρα οι πολυκατοικίες σε αυτές τις χώρες, ή τα παραπήγματα-καλύβες, θα είναι πάνω από 1.000 και θα ζουν όλοι σε στενούς χώρους. Επίσης, ήδη στην Ασία υπάρχει «πόλεμος» για το νερό, οπότε φαντάζεστε τι θα γίνει στο μέλλον με μία σχεδόν Κίνα να προστίθεται ακόμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα