Οι καλύτερες παραλίες του Ιονίου από το Lonely Planet (Photos)

Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Lonely Planet δημοσιεύσει τη λίστα με τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του Ιονίου πελάγους. Οι παραλίες είτε έχουν λευκή άμμο, είτε εντυπωσιακή θέα, είτε τυρκουάζ νερά σίγουρα και θα σας εντυπωσιάσουν και χωρίς αμφιβολία θα δυσκολευτείτε να επιλέξετε ποια είναι η αγαπημένη σας.

1.Μύρτος Κεφαλονιά

Η παραλία βρίσκεται περίπου 30 χλμ. από το Αργοστόλι, είναι μια γαλήνια παραλία με λευκά βότσαλα και τυρκουάζ νερά. Πρόκειται για μια ήρεμη παραλία, όπου δεν υπάρχουν jet ski εδώ. Ο Μύρτος είναι μία από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας.

2.Βουτούμι Αντίπαξοι

Αποκαλείται και «μυστική» παραλία λόγω της θέσης της καθότι βρίσκεται ανάμεσα σε βράχια και ένα πράσινο δάσος, με εντυπωσιακά γαλάζια νερά. Θα πρέπει να πάρετε ένα καΐκι από τους Παξούς για να φτάσετε εκεί.

3. Πόρτο Κατσίκι Λευκάδα

Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας είναι μια από τις κορυφαίες παραλίες στον κόσμο. Την πρώτη φορά που θα αντικρίσετε το εντυπωσιακό σκηνικό της παραλίας,υπάρχει η πιθανότητα να σας «κοπεί» η ανάσα.

4.Πετανοί Κεφαλονιά

Οι Πετανοί αποτελούν μία από ομορφότερες παραλίες της Κεφαλονιάς. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού και συγκεκριμένα στην περιοχή της Παλικής. Τα νερά είναι τόσο κρυστάλλινα που τα σκάφη που πλησιάζουν στην παραλία είναι σαν να αιωρούνται, ενώ αποτελεί μια από τις καλύτερη παραλία για κολύμπι.

5.Ναυάγιο Ζάκυνθος

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η διάσημη παραλία της Ζακύνθου με το Ναυάγιο. Μια παραλία που θυμίζει  καρτ ποσταλ με το σουρεαλιστικό σκουριασμένο καράβι που βρίσκεται στην ακτή και περιβάλλεται από βράχια. Αποτελεί τη πιο φωτογραφισμένη παραλία της χώρας για κάποιο τουριστικό φυλλάδιο ή εφημερίδα.

6.Άγιος Σπυρίδων Κέρκυρα

Η δημοφιλής Παλαιοκαστρίτσα περιβάλλεται από δασώδεις περιοχές με πυκνή βλάστηση, μπορείτε να βρείτε 6 μικρές παραλίες. Η παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα, είναι το ιδανικό σημείο για κολύμπι και για να παίξουν τα παιδιά στην άμμο. Ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι είναι αβαθής, πολύ σημαντικό για τις οικογένειες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα