ΟΗΕ:Η Γάζα μέχρι το 2020 δεν θα είναι κατοικήσιμη

gazaΗχηρό μήνυμα στέλνουν τα Ηνωμένα Έθνη σε ότι αφορά το ζήτημα της Γάζας,προειδοποιώντας ότι μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια, η Γάζα θα έχει γίνει «μη κατοικήσιμη» εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες οικονομικές τάσεις με φόντο τον αποκλεισμό της περιοχής και υπό το βάρος των συρράξεων.

Ο ΟΗΕ  σημειώνει  πως η κατάσταση απαγορεύει πρακτικά κάθε προσπάθεια ανοικοδόμησης και τονίζει πως  ο πληθυσμός στη Γάζα εξαρτάται όλο και περισσότερο από την ανθρωπιστική βοήθεια.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα απεικονίζουν ξεκάθαρα την κατάσταση που επικρατεί,καθώς μόνο τον τελευταίο χρόνο, το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 15% και η ανεργία στο γενικό πληθυσμό έφτασε στο 44%. Επιπλέον, το 72% των νοικοκυριών δεν έχει διασφαλισμένη πρόσβαση σε τρόφιμα.

Επίσης, καταδεικνύει τις επιπτώσεις των τριών συρράξεων με το Ισραήλ από το 2008,αφού έχουν αποτελέσει έναν από τους βασικούς λόγους  της οικονομικής ζημίας που φτάνει το τριπλάσιο του όγκου της τοπικής οικονομίας.

Τέλος, τονίζει ότι χωρίς την  άρση του αποκλεισμού, ούτε η διεθνής βοήθεια δεν θα αρκεί για να ανασχεθεί το καθοδικό σπιράλ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα