ΟΓΑ: Διευκρινίσεις για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

oga_1Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο ΟΓΑ σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος των ασφαλισμένων του, μετά την ανάρτηση στη «Διαύγεια» της αρ. 6/2016 εγκυκλίου του Οργανισμού:

«Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου περί «δήθεν» αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, μετά την ανάρτηση στη «Διαύγεια» της αρ. 6/2016 εγκυκλίου του Οργανισμού, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα: Δεν υπάρχει καμία μεταβολή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος των ασφαλισμένων του ΟΓΑ. Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ συνταξιοδοτούνται στο 67ο έτος της ηλικίας τους με 15 χρόνια ασφάλισης ή στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης.

Η εγκύκλιος αρ. 6/2016 αφορά γνωστοποίηση στους υπαλλήλους και τους ανταποκριτές του ΟΓΑ των διατάξεων του Ν. 4336/2015 που έχουν σχέση με την καθιέρωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος, για εκείνους τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις του αρ. 37 του Ν. 3996/2011, δηλαδή για τις περιπτώσεις εκείνες που είναι γονείς, σύζυγοι και αδελφοί ατόμων με αναπηρία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα