Ν.Φίλης κατά Μητσοτάκη για την Παιδεία

Policy Statements of the New Greek Government (Day 3), at the Parliament, in Athens, Feb.10, 2015 / Προγραμματικές Δηλώσεις της Νέας Κυβέρνησης (Μέρα 3η), στη Βουλή, Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου, 2015

Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη – ο εγκαταλελειμμένος εδώ και χρόνια χώρος της εκπαίδευσης – θα γίνουν, παρά τα “παράσιτα” και τα “παπαγαλάκια” της δήθεν ενημέρωσης, απάντησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, στις κατηγορίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα των ολοήμερων σχολείων.

“Μετά την κατάρρευση των προσδοκιών του ότι η χώρα θα ζήσει ένα θερμό καλοκαίρι με εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας ως αντίβαρο αντιπολιτευτικής άσκησης, μόνο που το ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα ακόμα λάθος” τόνισε όλο νόημα ο Ν. Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι “η καθιέρωση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου σε όλη τη χώρα που υλοποιεί το Υπουργείο θα είναι πραγματικότητα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πρόσθεσε ότι αντικείμενα που δεν διδάσκονταν σε όλα τα παιδιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα όλων των σχολείων της χώρας.

Τέλος, πρόσθεσε ότι «οσο και αν πασχίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης να δυσφημίσει το δημόσιο σχολείο για να καταστήσει τους μαθητές, πελάτες της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν θα τα καταφέρει, η ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει να εμπιστεύεται το δημόσιο σχολείο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα