Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει την “κρατική πραγματικότητα” της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει την «κρατική πραγματικότητα» της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε για τις απόψεις του σχετικά με την διάκριση εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας στην περίπτωση των Ποντίων, ο Ν. Φίλης υπογράμμισε ότι «όλοι τιμάμε τα θύματα» κι επισήμανε ότι διατύπωσε ως δημοσιογράφος κάποιες απόψεις προ 7ετίας.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας σχολίασε ότι παρότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπερθεμάτιζαν στο ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων δεν το έθεσαν διεθνώς, όπως αντίθετα συνέβη με την γενοκτονία των Αρμενίων. Ακόμα ο Ν. Φίλης παρατήρησε ότι γίνεται προσπάθεια «να στηθεί καυγάς» κι όχι ξαφνικά όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. κάνανε δηλώσεις για δικές του τοποθετήσεις πριν 7 χρόνια.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι ο νόμος Μπαλτά-Κουράκη-Φωτάκη, ο οποίος δεν προωθήθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων, θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία. Επίσης σημείωσε ότι όσα λειτουργικά προβλήματα χρειάζεται θα αντιμετωπιστούν νωρίτερα, κι ανέφερε ως ενδεικτικό αυτής της πρόθεσης την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση της προεπιλογής υποψηφίων για τα όργανα διοίκησης των Πανεπιστημίων. Ο Ν. Φίλης παρατήρησε ότι τα συμβούλια διοίκησης έκαναν καταχρηστική χρήση της δυνατότητας που είχαν, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση διατηρεί τα ίδια εκλεκτορικά σώματα, χωρίς να κάνει αλλαγές στην σύνθεση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα