Ν. Παρασκευόπουλος: Το πολυνομοσχέδιο τιμωρεί τους μεγαλοοφειλέτες

Με το πολυνομοσχέδιο τιμωρούνται οι μεγαλοοφειλέτες και καταπολεμάται η φοροδιαφυγή, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στις Επιτροπές της Βουλής. Ωστόσο σημείωσε ότι οι ποινές που προβλέπονται για την φοροδιαφυγή είναι «σχετικώς ελαφρότερες» από τις ισχύουσες.

«Με το περιεχόμενο του αυτό το νομοσχέδιο, σχετικώς ελαφρότερο από την νομοθεσία που υπήρχε ως τώρα, βοηθά την εφαρμογή των ποινικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι με το νομοσχέδιο α) προσδιορίζεται το ποσό άνω του οποίου υπάρχει κακούργημα ή μένει στο επίπεδο του πλημμελήματος και β) περιγράφονται τα εγκλήματα ώστε ο πολίτης πότε είναι αξιόποινη μία πράξη, ποια είναι η ευθύνη συμμετοχής στα εγκλήματα περισσότερων προσώπων κ.λπ.

Αναφερόμενος στον προσδιορισμό των ποσών ο Ν. Παρασκευόπουλος επεσήμανε ότι «είναι ελαφρώς υψηλότερα τα ποσά, που σημαίνει ότι τιμωρούνται οι μεγαλοφειλέτες, ενώ οι άλλοι τιμωρούνται και πάλι, αλλά με διοικητικές κυρώσεις».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα