Ν.Παππάς:«Με το ΟΧΙ του λαού κερδίσαμε…»

γρηγγηγ«Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν. Η συμφωνία έκλεισε και ο λαός μας αντιλαμβάνεται πως συμφωνία από συμφωνία έχει διαφορά», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Η Αυγή”, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ είχε κλείσει άλλη συμφωνία, το πρόγραμμα της οποίας καθ΄ ομολογίαν του κ. Χαρδούβελη “δεν έβγαινε”, και καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για «να βγάλουμε αυτά τα μέτρα από την πλάτη του λαού».

Ο υπουργός Επικρατείας κάνοντας απολογισμό των κυβερνητικών χειρισμών ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από το δημοψήφισμα, υπενθυμίζει το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι «χρειαζόμαστε ένα ισχυρό ΟΧΙ για να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία». Με το ΟΧΙ του λαού, συμπληρώνει, κερδίσαμε μια συμφωνία η οποία και τις δανειακές ανάγκες της χώρας καλύπτει, και την απαλλάσσει από το αγγλικό δίκαιο, και χαμηλώνει κατά 20 δισ. τα πλεονάσματα για την επόμενη 3ετία και έμειναν ανοιχτό αρκετά ζητήματα τα οποία κερδήθηκαν στην πορεία της διαπραγμάτευσης.

Για το θέμα του χρέους ο κ. Παππάς χαρακτηρίζει θετική αφενός τη δυναμική των εξελίξεων η οποία είναι «με το μέρος της Ελλάδας», αφετέρου τη σημερινή έκβαση, καθώς μπήκε όριο στις ετήσιες δαπάνες χρέους το οποίο «εάν είχε επιτευχθεί νωρίτερα η χώρα θα είχε γλιτώσει δεκάδες δισ. σε αποπληρωμές».
Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ο υπουργός προϊδεάζει ότι «οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η επαναφορά τους είναι θεμελιώδες συστατικό και προϋπόθεση για να μπορέσει η χώρα να μπει στη δίκαιη ανάπτυξη», κάτι που αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Παππάς, εκτιμά ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε μέσα «από ειλικρινή διάλογο να πάμε σε ένα σύστημα που θα προσεγγίζει την απλή αναλογική».

Για την συνταγματική αναθεώρηση υπογραμμίζει ότι πρέπει να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση με τόλμη. «Έχουμε ιστορικό χρέος να κάνουμε πολύ μεγάλες τομές», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να γράψει η ιστορία ότι πέρασε η Αριστερά από τη διακυβέρνηση και αναπαρήγαγε τα κακέκτυπα του παρελθόντος».

Τέλος ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες και εάν προέκυψε προβληματισμός για την υλοποίηση τής απόφασης, ο υπουργός απέκλεισε κάθετα το δεύτερο σκέλος, και ανέφερε ότι υπήρξε διαρκής μέριμνα επί των διαδικασιών προς τον διαγωνισμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα