Ν. Παππάς: Το ιστορικό οπτικοαουστικό αρχείο της ΕΡΤ πρέπει να συνδεθεί περισσότερο με την κοινωνία

n-pappas-tha-anazitisoume-sunainesi-kai-gia-ton-ptd.w_lΤον χώρο όπου στεγάζεται το ιστορικό οπτικοαουστικό αρχείο της ΕΡΤ επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

Ο κ. Παππάς κατά την επίσκεψή του τόνισε ότι το αρχείο πρέπει να συνδεθεί περισσότερο με την κοινωνία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ιστορική μνήμη, τον πολιτισμό και την επιστημονική έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του αρχείου, με δράσεις ψηφιοποίησης, σύγχρονα συστήματα συγκομιδής μεταδεδομένων και την ανάγκη διαρκούς εμπλουτισμού του με υλικό εθνικής αναφοράς.

Στην κατεύθυνση αυτή σημείωσε, επίσης, πως πρέπει να ενισχυθεί η οπτικοαουστική βιομηχανία με την ανάπτυξη περιεχομένου, την υποστήριξη των επαγγελματιών του οπτικοαουστικού χώρου, την ενίσχυση της οπτικοαουστικής παιδείας και της επιμόρφωσης των επαγγελματιών του κλάδου μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες της ΕΡΤ και του νεοσύστατου Εθνικού Κέντρου Οπτικοαουστικών Μέσων (ΕΚΟΜΕ).

Το αρχείο της ΕΡΤ αποτελεί αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι της εθνικής πολιτιστικής, παράδοσης και κληρονομιάς με σχεδόν 1 εκατομμύριο τεκμήρια, από φωτογραφικό, ραδιοφωνικό, ειδησεογραφικό, μουσικό και έντυπο υλικό.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα