Ν.Παππάς: Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

nikos-pappas-orkomosiaΣτις αρχές της επόμενης εβδομάδας ξεκινά η διαδικασία προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες και η προθεσμία υποβολής των φακέλων από τους ενδιαφερόμενους θα διαρκέσει 45 ημέρες, όπως δήλωσε νωρίτερα το πρωί σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κείμενο της προκήρυξης που ήταν σε διαβούλευση από τις 15 Απριλίου, οι άδειες που θα δημοπρατηθούν είναι τέσσερις, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση high definition. Η τιμή εκκίνησης για κάθε δημοπρατούμενη άδεια έχει οριστεί στο ποσό των 3.000.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση επιμένει στη συμφωνία του Ιουλίου, η χώρα έχει κατοχυρώσει κερδισμένο έδαφος, ενώ οι καταστροφολόγοι διαψεύστηκαν τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς αναφέρομενος στην διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση.

φησε αιχμές για τα προληπτικά μέτρα που ζητά το ΔΝΤ λέγοντας: «Ζητούνται προληπτικά μέτρα από όσους αρνούνται να αποδεχθούν πως τα πήγαμε καλύτερα από ότι περίμεναν. Όμως, διευρύνεται το τόξο υπέρ της Ελλάδας, με βάση τη συμφωνία του Ιουλίου. Δυστυχώς κάποιοι παρεκκλίνουν κι αυτό δεν γίνεται αποδεκτό. Δεν γίνεται αποδεκτό ούτε από μας, ούτε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς»

«Όλες οι πλευρές επιθυμούν να τελειώνουμε γρήγορα με τη διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση…Όποιος δεν θέλει, είναι για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων» πρόσθεσε διαψεύδοντας σενάρια για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες είπε πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η υποβολή των φακέλων για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών. Όπως σημείωσε, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η νέα τηλεοπτική σεζόν Θα είναι μια καινούρια μέρα για την ελληνική τηλεόραση. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό “στο ΚΟΚΚΙΝΟ” ανέφερε πως ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση και πως έχουν κατατεθεί σχόλια, τα οποία θα μελετηθούν, ώστε αν χρειαστεί να ενσωματωθούν ή ακόμη και να γίνουν ορισμένες νομοθετικές παρεμβάσεις. Όπως εξήγησε, 9-10 Μαΐου θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φακέλλων, η οποία έχει προθεσμία 45 ημέρες και ακολουθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων.

Σχετικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού και τους όρους για τη χορήγηση αδειών, τόνισε: «Είναι σαφές ότι δικαιούνται και θα ξέρουν οι συμμετέχοντες ποιο θα είναι το τηλεοπτικό τοπίο, για τον αριθμό των αδειών. Διάφορες πλευρές εγείρουν ζητημα για τις 4 άδειες. Είπα ότι η συζήτηση θα λήξει όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Θα έχουν γνώση οι συμμετέχοντες. Μπορεί να αυξηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση το ανταγωνιστικό περιβάλλον θα είναι γνωστό. Η αδειοδότηση γίνεται μέσα σε συνθήκες πλήρους νομιμότητας και διαφάνειας. Ζούσαμε χωρίς ΕΣΡ μια κατάσταση αβεβαιότητας και αδιαφάνειας. Αυτό τέλειωσε». Επιβεβαίωσε την πρόταση του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη για 35 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, που θα προκηρυχθούν. «Εμείς δεν θέσαμε μια πολύ υψηλή τιμή εκκίνησης. Σε κάθε περίπτωση δεν απαγορεύεται να πάει η τιμή στα 35 εκατομμύρια. Καλοδεχούμενο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα υπάρχει επίσης και η τμηματική καταβολή του τιμήματος: μπορούμε να την συζητήσουμε σε 2 ή 3 έτη. Πάντως η διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι ακριβώς όπως υποσχεθήκαμε τον Ιούλιο» επεσήμανε.

Ανέφερε πως ο διαγωνισμός για τις άδειες των περιφερειακών καναλιών θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις άδειες εθνικής εμβέλειας. Διαμήνυσε, πάντως, αναφορικά με την Digea, πως η πρόσβαση ακριτικών περιοχών στο σήμα, είναι ζήτημα δημόσιου συμφέροντος και δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ιδιώτη.

Απαντώντας σε ερώτηση για την προδικαστική προσφυγή του Mega, τόνισε πως «ο καθένας μπορεί να προασπίσει τα συμφέροντα της εταιρείας του…Εμείς είμαστε συνεπείς και συμβατοί με ότι λέει ο νόμος, η αποφασιστικότητα και η πολιτική βούληση αυτής της κυβέρνησης, σε ότι έχει δεσμευθεί, είναι δεδομένη».

Σχετικά με τους εργαζόμενους στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, είπε πως όσοι ανησυχούν θα πρέπει να δουν πως για πρώτη φορά προβλέπονται όροι -αριθμός και κριτήρια- για να είναι βιώσιμα τα τηλεοπτικά σχήματα και να ανταποκρίνονται και στις θέσεις εργασίας. «Αυτοί που θέλαν τη πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο, δε γίνεται. Ή η πίτα θα είναι αφάγωτη, ή ο σκύλος χορτάτος» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα