Ν. Παππάς: Νίκη για τη δημοκρατία η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες-Είχε υποκλαπεί ο αέρας της χώρας από ομάδα επιχειρηματιών

pappas-696x388“Ο διαγωνισμός τελείωσε. Ώρα να πάμε παρακάτω και να συγκροτήσουμε ΕΣΡ” είπε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με την έναρξη της συνεδρίασης στην Επιτροπή Θεσμών χαρακτηρίζοντας την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ως νίκη της Δημοκρατίας. Αναλυτικά η αρχική τοποθέτηση του Υπουργού Επικρατείας: “Αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι περήφανη για το ότι ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί.

Είναι μια καινούρια μέρα. Είναι ευκαιρία για τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μπούμε σε έναν γόνιμο διάλογο γαι το παρελθόν. Για το τι έγινε και τι δεν έγινε. Για το αν ασκήθηκαν πιέσεις στο πολιτικό σύστημα. Για το αν η Πολιτεία βγήκε κερδισμένη από την αναβλητικότητα. Έχουν ήδη εισπραχθεί 90 εκατομμύρια ευρώ. Θα αξιοποιηθούν για να πάνε 15.000 παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, για να γίνουν θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία και για ένα πρόγραμμα επαναπατρισμού Ελλήνων επιστημόνων. Είναι συνολικά νίκη για τη δημοκρατία η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που να αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν την Πολιτεία και να επιβάλλουν την ατζέντα τους”.

 

«Η ΝΔ να μας εξηγήσει πώς κάθε φορά που βήχει κάποιος καναλάρχης, παθαίνει η ίδια πνευμονία», είπε ο υπουργός Επικρατείας και τόνισε ότι πρόκειται για ένα λυπηρό φαινόμενο, κάνοντας πολιτική αποτίμηση στη στάση της ΝΔ.

 

Ο υπουργός Επικρατείας κλήθηκε να απαντήσει στην προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Κοντομηνά ότι τον πλησίασε καναλάρχης της δικής του επιρροής για την εξαγορά του Alpha. «Ο κ. Κοντομηνάς με τον σταθμό Alpha συμμετείχε στο διαγωνισμό. Δεν κατέστη υπερθεματιστής και από την επομένη το κανάλι του ξεκίνησε με συγκεκριμένους δημοσιογράφους να με καθυβρίζει. Μέσα στη συνολική τακτική του συγκεκριμένου σταθμού ήταν και το τραγελαφικό περιστατικό με τις περούκες στη Ν. Υόρκη. Είναι προφανές ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει κάνει αυτή την επιλογή διότι ατύχησε στον διαγωνισμό και είμαι βέβαιος ότι έχει κάνει πλείστες επαφές και με άλλους επιχειρηματίες για να δει ποια θα είναι η πορεία του τηλεοπτικού του σταθμού», είπε ο Νίκος Παππάς και προσέθεσε πως είναι λυπηρό να βλέπει κανείς καναλάρχες να λένε κάτι και μετά από λίγο κόμματα ασθμαίνοντα να λένε τα ίδια.

«Είχε υποκλαπεί ο αέρας της χώρας από μια ομάδα επιχειρηματιών, που κατάφεραν σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα και το λαό, να πάρουν το δίκτυο των κεραιών και να πάρουν και την παραγωγή περιεχομένου. Με τη δική μας παρέμβαση σπάει αυτή η αεροπειρατεία», είπε επίσης στην Επιτροπή Θεσμών ο υπουργός Επικρατείας. «Θα είναι θετικό για την Πολιτεία συνολικά να αντιληφθούν όλα τα ειδικά ιδιαίτερα συμφέροντα ότι οι δικές τους προτεραιότητες δεν θα κάμπτουν το δημόσιο συμφέρον, διότι έτσι λειτουργεί η δημοκρατία μας», ανέφερε ο υπουργός.

Για το διαγωνισμό είπε ότι υπήρχαν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για τον έλεγχο και την προέλευση κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό. «Είχαμε πρόνοιες και για τον έλεγχο προέλευσης των κεφαλαίων και προϋποθέσεις τραπεζικής ενημερότητας και μια σειρά από άλλες προϋποθέσεις που έθεσαν πολύ ψηλά τον πήχη. Υπήρξαν αλλεπάλληλα φίλτρα που θωράκισαν αυτόν το διαγωνισμό ο οποίος πέρασε όλες τις πολιτικές, νομικές δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκε», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Ανέφερε ότι τα εκ του νόμου δικαιώματα των συμμετεχόντων εξασφαλίστηκαν πολλαπλώς και πλήρως ιδίως με τη δυνατότητα που δόθηκε σε όλους να κάνουν χιαστί έλεγχο στους φακέλους των ανταγωνιστών και αυτό ήταν πρόνοια του διαγωνισμού που τον θωράκισε έτι περαιτέρω. Για τον επιχειρηματία Καλογρίτσα και τη φημολογούμενη σχέση του με την κυβέρνηση, είπε ότι επιχειρήθηκε γύρω από τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα να δημιουργηθεί ένα αφήγημα το οποίο θα τραυμάτιζε τη διαδικασία του διαγωνισμού αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό.

«Προσωπικά περιβάλλω με την απόλυτη εμπιστοσύνη την επιτροπή του διαγωνισμού», είπε ακόμη ο υπουργός και προσέθεσε ότι είναι ανήθικο να μπαίνουν στο στόχαστρο άνθρωποι της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, με παντός είδους συκοφαντίες, διότι έκαναν τη δουλειά τους με τρόπο άρτιο. «Η πορεία των πραγμάτων έχει δείξει ότι οποιεσδήποτε σχέσεις και να είχε οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης με οποιονδήποτε από τους διαγωνιζόμενους, οποιονδήποτε προσανατολισμό πολιτικό και να είχε κάποιος από τους διαγωνιζόμενους, δεν υπήρχε περίπτωση να καμφθούν ή να παρακαμφθούν οι κανόνες του διαγωνισμού, για οποιονδήποτε», είπε ο Νίκος Παππάς. Σημείωσε στο σημείο αυτό ότι ο πρώτος που πήρε την άδεια ήταν ο Σκάι αν και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έλεγε ότι «ο διαγωνισμός έγινε για να μην πάρει άδεια ο Σκάι».

Για τον αριθμό των αδειών είπε ότι ελήφθη υπόψη η διεθνής εμπειρία και βασίστηκε και στη μελέτη για τις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς. Ο υπουργός προσέθεσε επίσης ότι μπήκαν πολύ αυστηροί όροι για την απασχόληση. «Είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των αδειών γίνεται απόφαση της Βουλής», είπε επίσης και τόνισε ότι στην Ελλάδα είχε συντελεστεί μια αεροπειρατεία.

Για όσους προβλέπουν ότι ο νόμος θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, ο υπουργός ανέφερε: «Τις αποφάσεις της δικαιοσύνης τις σεβόμαστε όλοι. Και με βάση αποφάσεις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ το καθεστώς μη αδειοδότησης είναι αντισυνταγματικό». Επισήμανε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί όλα τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι σταθμοί και μάλιστα με το σκεπτικό ότι υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σημείωσε επίσης ότι είναι ανησυχητικό ότι μπαίνουν στο στόχαστρο δικαστικοί σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και προσπάθειας αποδόμησης του διαγωνισμού.

Οι σχέσεις του επιχειρηματία Καλογρίτσα με μέλη της κυβέρνησης ήταν αντικείμενο σειράς ερωτήσεων που δέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια της ακρόασής του ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών αλλά και πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης.

Ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ) κάλεσε τον παριστάμενο υπουργό να επιβεβαιώσει αν υπάρχουν σχέσεις με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη για να λάβει ως απάντηση ότι ο υιός Καλογρίτσας είναι κουμπάρος με τον Χρήστο Σπίρτζη. Ακολούθησε ερώτηση αν ο κ. Καλογρίτσας έχει λάβει δημόσιο έργο επί της σημερινής κυβέρνησης και μετά τη νομοθέτηση κατάτμησης των έργων, και ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι ο κ. Καλογρίτσας έλαβε μέρος σε έναν νόμιμο διαγωνισμό.

Αναφορικά όμως με τη συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα στο διαγωνισμό, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι ο Ιωάννης Καλογρίτσας δεν ασκεί κατασκευαστική δραστηριότητα. «Προσκόμισε στοιχεία τα οποία επαρκώς κάλυπταν το ποσό για να πάρει την άδεια κι από κει και πέρα δεν κατέστη δυνατό γι’ αυτόν -και γι’ αυτό ζήτησε προθεσμία- να καταβάλει σε ρευστό το ποσό της πρώτης δόσης. Αυτό είναι το θέμα και η δημιουργία εντυπώσεων εξαντλήθηκε», σημείωσε ο υπουργός και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μ. Βορίδης: «Ποιων εντυπώσεων, κύριε υπουργέ; Υπήρξε κρίση της Επιτροπής ότι έχει τα λεφτά και μετά δύο μέρες δεν κατέλαβε. Τετελεσμένο το έγκλημα. Ολοκληρώθηκε».

Ν. Παππάς: «Καλή τύχη στις μηνύσεις που υποβάλατε, τις οποίες τις θεωρώ ως πράξη ανήθικη. Στοχοποιείτε τα μέλη της Επιτροπής. Αν θέλετε πολιτική κόντρα, η πολιτική ηγεσία είναι εδώ και αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη».

Λίγο αργότερα ο υπουργός Επικρατείας απευθύνθηκε στη ΝΔ για να υπογραμμίσει πως η εξέλιξη της μη χορήγησης άδειας στον κ. Καλογρίτσα και τελικώς η έκπτωσή του, υπονόμευσε το αφήγημα της ΝΔ και των καναλαρχών.

Ν. Παππάς: «Οι υπερθεματιστές είχαν το καθήκον να παρουσιάσουν περιουσιακά στοιχεία οποιουδήποτε είδους τα οποία ρευστοποιούμενα θα μπορούσαν να καλύψουν το σύνολο του τιμήματος. Αυτό συνέβη, δεν υπήρξε καμία παραβίαση καμίας προθεσμίας και διαδικασίας. Είμαστε στην επόμενη ημέρα και για κακή σας τύχη δεν συμμετέχει ο κ. Καλογρίτσας και έχει υπονομευτεί πλήρως το αφήγημά σας».

Μάκης Βορίδης: «Ο κ. Καλογρίτσας δεν συμμετέχει στη διαδικασία γιατί, παρά τις άοκνες προσωπικές προσπάθειές σας να πάρει, χωρίς χρήματα, άδεια, αυτό δεν κατέστη δυνατό, διότι αποκαλύφθηκε χάριν των ενεργειών της Αντιπολίτευσης. Ο κ. Καλογρίτσας ήταν όλο το σχέδιό σας από την αρχή κι είχατε το θέμα ότι τσάκισε η χρηματοδότηση από την Τράπεζα Αττικής. Τι “πόθεν έσχες” είχε; Τη δήλωση του άλλου; Σας απασχολεί η σχέση για να δώσει ο άλλος 100 εκατ.;».

Ν. Παππάς: «Η Επιτροπή έχει κάνει τη δουλειά της. Εφόσον υπάρχει εξουσία διάθεσης, και το συγκεκριμένο ακίνητο (σ.σ. που δήλωσε ο Καλογρίτσας), είχε αποτιμηθεί από την Τράπεζα Αττικής στα 100 εκατομμύρια, πού είναι το θέμα;».

Ο Μάκης Βορίδης επέμεινε ότι υπάρχει ζήτημα με τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» του επιχειρηματία καθώς δεν υποβλήθηκαν τα δικαιολογητικά για την προέλευση των οικονομικών μέσων των υπερθεματιστών. Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε όμως ότι η υποχρέωση ήταν να παρουσιάσουν στοιχεία που καλύπτουν το σύνολο του τιμήματος και είχαν και την πρόσθετη υποχρέωση -κάτι που δεν έγινε στο διαγωνισμό για τη DIGEA- να καταβάλουν το ένα τρίτο του τιμήματος μέσα σε 15 ημέρες. «Αυτό δεν συνέβη με τον κ. Καλογρίτσα και κηρύχθηκε έκπτωτος», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Στις επικρίσεις του κ. Βορίδη ότι ο διαγωνισμός ήταν διαβλητός και στην προσωπική κατηγορία που του απηύθυνε ότι «έστησε το διαγωνισμό», ο Νίκος Παππάς είπε ότι είναι ντροπή και όνειδος για το πολιτικό σύστημα η μήνυση που κατέθεσε η ΝΔ και ότι τα μέλη της επιτροπής δεν είναι κομματικά στελέχη αλλά δημόσιοι λειτουργοί που έκαναν σωστά τη δουλειά τους υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον.

Μ. Βορίδης: «Μιλάτε εσείς που εργολαβικά πήγατε να δώσετε άδεια σε κάποιον που δεν είχε ένα ευρώ και στη συνέχεια δεν απαντάτε αν είχατε νταραβέρια με τον Κοντομηνά! Εσείς είστε ο εκπρόσωπος των συμφερόντων στην Επιτροπή!».

Ν. Παππάς: «Εσείς δεν εισπράττατε φόρους από ισχυρούς, προσβλέποντας σε μια εφήμερη τηλεοπτική βοήθεια! Και μη νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνει ο κόσμος! Εγώ σας καλώ: Κάντε τώρα το βήμα. Ελάτε να συγκροτήσουμε ΕΣΡ και “σφουγγάρι” που έλεγε κι ο Σαμαράς, στα 27 χρόνια. Ας τα ξεχάσουμε και συμβάλλετε τώρα. Μην γίνεστε ουρά των συμφερόντων. Είναι θλιβερό θέαμα».

Ο Κοντομηνάς και οι περούκες

«Κάνετε λάθος εάν νομίζετε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα υπαναχωρήσει από τηλεοπτικού τύπου πιέσεις», είπε ο κ. Παππάς και αναφέρθηκε στο περιστατικό με τις περούκες στη Ν. Υόρκη. «Ο κ. Κοντομηνάς μπορεί να ισχυριστεί ή να κάνει τέρατα και σημεία. Μπορεί να μεταμφιέσει και ένα δημοσιογράφο του. Ο ένας από τους δύο μεταμφιεσμένους εργαζόταν στον Αlpha», είπε και προσέθεσε ότι είναι απίθανοι οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία διότι «εάν ο κ. Κοντομηνάς επιθυμούσε να λάβει άδεια θα έπρεπε να υπερθεματίσει». Όταν δε ο Ε. Βενιζέλος (Δημοκρατική Συμπαράταξη) κάλεσε τον κ. Παππά να απαντήσει ευθέως αν καταγγέλλει ότι έβαλαν τον δημοσιογράφο να τον παρακολουθήσει στη Ν. Υόρκη, ο υπουργός απάντησε καταφατικά.

 

Ανησυχητική χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τη στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης, για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, ενόψει της απόφασης του ΣτΕ.

«Μας ανησυχούν όσα δημοσίως λέγονται για τη διαδικασία της απόφασης του ΣτΕ. Ότι δικαστικοί γίνονται στόχος δελτίων ειδήσεων, με τρόπο που δεν θα έπρεπε να είναι αποδεκτός από καμία πτέρυγα της Βουλής. Μας απασχολεί επίσης και το πώς αξιοποιούνται και κινήσεις, που, επιτρέψτε μου, είναι στο όριο εξηγήσιμες, όπως η παραίτηση από ένα συνδικαλιστικό όργανο», είπε ο Νίκος Παππάς.

Εμείς κάναμε το καθήκον μας, εισπράξαμε ήδη 90 εκατομμύρια και σας καλούμε σε έναν γόνιμο διάλογο για το πώς αυτά πρέπει να δαπανηθούν, ανέφερε επίσης ο υπουργός.

Ο Ε. Βενιζέλος (Δημοκρατική Συμπαράταξη) κάλεσε τον υπουργό να σχολιάσει τη ματαίωση της διάσκεψης του ΣτΕ. «Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Απάντησα νομίζω, και καλά θα κάνουμε και εμείς και εσείς να αφήσουμε τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους», απάντησε ο Νίκος Παππάς.

Για τον Ιβάν Σαββίδη 

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ιβάν Σαβίδη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα. Δηλαδή, στην ημέρα που ο συμμετέχων στο διαγωνισμό, έχει καταβάλει το τίμημα. Άρα, όλη η φιλολογία η οποία ενδεχομένως πυροδοτήθηκε από τις δηλώσεις αυτές, δεν έχει βάση. Η δημοπρασία σχεδιάστηκε με τρόπο άρτιο και η τεχνική της ήταν οικοδομημένη με τρόπο που οι συμμετέχοντες να μην μπορούν να ανταλλάσουν πληροφόρηση». Σημείωσε επίσης, ότι έχει εξαντληθεί και κάθε νομικό εργαλείο που ελέγχει τη νομιμότητα του διαγωνισμού.

Επεισόδιο Παππά-Βενιζέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι γίνεται ουρά συμφερόντων, καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να εξηγήσει πως γίνεται κάθε φορά που βήχει ένας καναλάρχης να παθαίνει πνευμονία η ΝΔ και με τον Μάκη Βορίδη να χαρακτηρίζει τον υπουργό ως «εκπρόσωπο των συμφερόντων».

Η ένταση συνεχίστηκε όταν ο κ. Βορίδης ζήτησε από τον υπουργό να σχολιάσει τις αποχωρήσεις των 2 αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από την Ένωση Δικαστών με την πρόεδρο της Επιτροπής κ. Χριστοδουλοπούλου να παρεμβαίνει λέγοντας πως είναι εκτός θέματος τέτοιες ερωτήσεις και τον Μ.΄Βορίδη να αντιδρά έντονα.

Απαντώντας ο κ. Παππάς είπε ότι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι ότι οι δικαστικοί λειτουργοί στοχοποιούνται από τα δελτία ειδήσεων και ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν τις παραιτήσεις αυτές για να συκοφαντήσουν το διαγωνισμό.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Όμως, ένταση επικράτησε και μεταξύ του υπουργού Επικρατείας και του κ. Βενιζέλου ο οποίος αμφισβήτησε τη συνταγματικότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας, κάνοντας λόγο για συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρέτησε ο διαγωνισμός.

Απαντώντας ο υπουργός χαρακτήρισε άστοχες τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως έχουν γίνει βήματα για τη διαφάνεια, πως οι καναλάρχες πλέον δεν μπορούν να δανείζονται με «αέρα» και πως ο κ. Βενιζέλος συνέπραξε με κυβερνήσεις που μείωσαν το ΑΕΠ της χώρας κατά 25%.

Ωστόσο, ο Μάκης Βορίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να ζητήσει σύσταση προανακριτικής επιτροπής –εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία– λέγοντας πως θα τα δούμε όλα στην ώρα τους.

Σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα, ο Νίκος Παππάς είπε πως όταν ξεκίνησε η διαδικασία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε δεν θα πάρει άδεια ο Σκάι, τελικά πήρε πρώτος και μόλις τελείωσε αυτό το αφήγημα, ξεκίνησε η ιστορία με Καλογρίτσα, τονίζοντας πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέλη της επιτροπής ελέγχου που έκαναν άρτια την δουλειά τους και χαρακτηρίζοντας ανήθικο να μπαίνουν στο στόχαστρο άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα των καναλαρχών ή το δικαίωμα της προβολής.

Σχετικά με τις καταγγελίες του κ. Κοντομηνά ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι «επειδή δεν κατέστη υπερθεματιστής, από την επόμενη ημέρα ξεκίνησε να βρίζει την κυβέρνηση λέγοντας πως είναι προφανές ότι έχει κάνει την επιλογή αυτή επειδή απέτυχε στο διαγωνισμό.

«Είναι λυπηρό να βλέπουμε καναλάρχες να λένε τέτοια πράγματα» είπε χαρακτηριστικά καλώντας τη Νέας Δημοκρατία να εξήγησε πως γίνεται κάθε φορά που βήχει ένας καναλάρχης να παθαίνει πνευμονία η ΝΔ.

Απαντώντας, δε, στην κριτική ότι η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για τις θέσεις εργασίας στα κανάλια που θα πέσει «μαύρο» την χαρακτήρισε «υποκριτική» συμπληρώνοντας ότι «ήδη η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει πρόγραμμα απασχόλησης για όσους εργαζόμενους στα ΜΜΕ μείνουν χωρίς δουλειά».

Νωρίτερα, με 11 αρνητικές ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, έναντι 9 θετικών όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα της ΝΔ να κληθούν επίσης προς ακρόαση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τις καταγγελίες του κατά του Χρήστου Καλογρίτσα, αλλά και όλων των υπευθύνων για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα