Ν. Παππάς: Η Ν.Δ. να δηλώσει ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις άδειες

nikos-pappas-orkomosiaΣαφές μήνυμα ότι θα υπερισχύσει η νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στη Βουλή. Ο κ. Παππάς κάλεσε τη Ν.Δ. «να ανασκευάσει» και να δηλώσει ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2015, που καταλογίσθηκαν το τέλος χρήσης συχνοτήτων και ο φόρος διαφημίσεων, έχουν εισπραχθεί 50 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για «δύο ψηφισμένους φόρους που δεν καταλογίζονταν», σημείωσε ο κ. Παππάς.
«Τρόπος για υπέρβαση της νομιμότητας δεν υπάρχει και κανείς να μην προκαλεί την τύχη του. Οι νόμοι ισχύουν για όλους ανεξαρτήτως τσέπης, ονόματος και ενδόξου παρελθόντος ή μέλλοντος. Όποιος νομίζει ότι τρομοκρατώντας δημόσιους λειτουργούς μπορεί να παρακάμψει την διαδικασία αδειοδότησης μετά από 30 χρόνια, πλανάται πλάνην οικτράν», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
«Η Ν.Δ. πρέπει σήμερα να ανασκευάσει, να ανακαλέσει τη γραμμή ακύρωσης του διαγωνισμού», υπογράμμισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. θα ακυρώσει τις άδειες «για να τις δώσει σε ποιους; Θα επαναφέρει αυτό το καθεστώς; Να ανακαλέσει και να πει ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα. Να μιλήσει για τις αποφάσεις του ΣτΕ που λέει ότι υπάρχει δημόσιο συμφέρον για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού».
Ακόμη ο υπουργός Επικρατείας απάντησε στην επίθεση εναντίον διαγωνισμού που έγινε από τον προκάτοχό του Θοδωρή Ρουσόπουλο. «Έχουν πάρει το ξίφος και μας επιτίθενται. Τους καλώ να τιμήσουν το παρελθόν τους, να εξηγήσουν γιατί δεν έγινε διαγωνισμός επί των ημερών τους. Τους πίεσε κάποιος; Τους έβαζε τρικλοποδιές; Τους απείλησε;», διερωτήθηκε ο κ. Παππάς.
«Οι μάχες που ξεκίνησαν επί πρωθυπουργίας Καραμανλή κορυφώνονται. Δεν μπορώ να καταλάβω πως νιώθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά οι νεοδημοκράτες, όπως εγώ, ξέρω πως νιώθουν ότι ο αγώνας κατά των νταβαντζήδων τώρα δικαιώνεται», σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος και κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας «να μας πείτε ότι την Τετάρτη δεν θα γελάμε με τα καμώματά τους. Θέλουμε να μας κάνετε περήφανους, να πετύχετε εκείνο που δεν πέτυχε η κυβέρνηση Καραμανλή».
Ο κ. Νικολόπουλος ρώτησε για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ που χρησιμοποίησε χωρίς άδεια την εικόνα της ΕΡΤ από την Τήνο κατά την εορτή της Παναγίας. «Σήμερα ένας που κλέβει την εικόνα της Μεγαλόχαρης μπορεί να είναι υποψήφιος», είπε, και αναφερόμενος στην κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας του Γ. Αλαφούζου για εμπλοκή σε φοροδιαφυγή, ρώτησε «αν ισχύουν οι εγγυητικές επιστολές ενός ανθρώπου που δεν έχει περιουσία αφού του έχουν κατάσχει την περιουσία».
«Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι πάρα πολύ αυστηρές, όλα έχουν εξεταστεί ενδελεχώς», απάντησε ο κ. Παππάς και επεσήμανε ότι «έχουν κατατεθεί τραπεζικές ενημερότητες και έγινε έλεγχος των στοιχείων».
Υπογραμμίζεται ότι και ο υπουργός Επικρατείας και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης προανήγγειλαν αλλαγή στη σύμβαση με την Digea. «Υπήρξε μία μεθόδευση. Τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους για την σύμβαση αυτή. Τι να συγκρίνει κανείς; Τον διαγωνισμό για την Digea που άφηνε έως και μονοπρόσωπες εταιρείες να μετέχουν; Που παραβίαζε την αρχή που όλοι θέλουμε να τηρείται, να μην είναι ο πάροχος προγράμματος και πάροχος περιεχομένου;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.
Σε ό,τι αφορά την κλοπή της εικόνας της ΕΡΤ από τον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι η ΕΡΤ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα