Ν. Παππάς: Η αεροπειρατεία στην Ελλάδα δεν θα συνεχιστεί

pappas-thumb-largeΑπόφαση που δικαίως δημιουργεί αίσθημα αδικίας σε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, διότι έρχεται να αναστείλει την εφαρμογή μιας πράξης της Διοίκησης που έβαλε τέρμα σε ένα καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας 27 χρόνων – και εκτός αυτού μετέφερε πόρους από πλούσιους συμπολίτες μας σε συμπολίτες που είχαν ανάγκη την αξιοποίηση του πόρου, σε παιδικούς σταθμούς νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα νέα ρύθμιση, που θα ισχύει από τώρα μέχρι να διεξαχθεί ο διαγωνισμός. Δηλώνουμε ευθαρσώς πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ούτε οι συχνότητες είναι δωρεάν, ούτε η ανομία θα συνεχιστεί, ούτε θα λειτουργούν τα κανάλια χωρίς προϋποθέσεις. Ο διαγωνισμός έφερε 255 εκ. ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια σε μια πολύ δύσκολη για την πατρίδα περίοδο. Δυστυχώς υπήρξε αυτή απόφαση. Είναι προφανώς δεσμευτική, είναι και άδικη και δημιουργεί και αισθήματα στον ελληνικό λαό. Είχαμε διαβλέψει εδώ και αρκετές μέρες πως κάποιοι εκτιμούν και προσπαθούν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση. Τις κυβερνήσεις όμως, δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις, αλλά οι εκλογές και η βούληση του λαού και η δεδηλωμένη στη Βουλή. Ας μην κάνουν όνειρα αποσταθεροποίησης. Η χώρα και η κυβέρνηση είναι σταθερές, συνεχίζουν – και όσοι νομίζουν πως θα βάλουν φρένο στη βούληση της κυβέρνησης να πληρώσουν όσοι θέλουν να λάβουν άδεια, δεύτερον να ανοίξουμε την τηλεοπτική αγορά σε όσους επιθυμούν εφαρμόζοντας τις βασικές προδιαγραφές και δεν θα πετύχουν να λειτουργούν χωρίς τις αυστηρές ρυθμίσεις. Αναμένουμε να δούμε το σκεπτικό της απόφασης. Θα είναι ρύθμιση-γέφυρα.

Όσοι κάνουν όνειρα παλινόρθωσης του καθεστώτος της ασυδοσίας, τους λέμε ευθαρσώς να το ξεχάσουν. Μπορεί να καθυστέρησε η προσπάθεια να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά και τάξη θα μπει και θα είναι πολύ αυστηρή και δωρεάν δεν θα μπορούν να εκπέμπουν Διαγωνισμός που έδωσε ντε φάκτο ένα τίμημα, μία αποτίμηση για την αξία που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσοι χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες σε πανελλαδική εμβέλεια. Το τίμημα θα είναι ανάλογο και θα πρέπει να φέρει στο δημόσιο τα ίδια έσοδα. Με βάση την απόφαση γυρίζουμε σε καθεστώς που το ίδιο το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει «αντισυνταγματικό». Ο ομιλών δεν έχει υπογράψει το καθεστώς νόμιμης λειτουργίας που υπέγραφαν για να νομιμοποιήσουμε το καθεστώς κατάληψης των συχνοτήτων – και αυτή τη στιγμή, κανένα απ’ τα κανάλια δεν έχει ούτε άδεια, ούτε καθεστώς νόμιμης λειτουργίας.

“Η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα, την Δευτέρα θα φέρει στην Βουλή νέα ρύθμιση, η οποία θα είναι η ρύθμιση-γέφυρα από τώρα μέχρι την ώρα που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός κατά το σκεπτικό -το οποίο δεν έχουμε δει βεβαίως- του Συμβουλίου της Επικρατείας” δήλωσε στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα