Ν.Παππάς:Η κυβέρνηση από τη στιγμή που ανέλαβε,εργάσθηκε για να υπάρξει νόμιμο, στέρεο, δημοκρατικό τοπίο στα ΜΜΕ

pappas«Η συζήτηση για μονομερείς ενέργειες είναι εσωτερική. Ουδείς στην Ευρώπη το είδε έτσι. Και δεν χρειάζεται κάποιοι του εξωτερικού εδώ να βρίσκουν τους καλύτερους δικηγόρους τους», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς παρεμβαίνοντας στην συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Αναφερόμενος στα ΜΜΕ ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «πάμε για βιώσιμα και ποιοτικά σχήματα» μετά την δημοσίευση της προκήρυξης για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. «Είναι πάρα πολύ σημαντική στιγμή. Θα μείνει αναρτημένη για μία εβδομάδα. Καλώ όλους να καταθέσουν παρατηρήσεις και δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση ότι θα αξιοποιηθεί κάθε πρόταση και παρατήρηση».

«Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ δεν λειτούργησαν ποτέ με βάση τους νόμους της αγοράς. Παραβιάσθηκε εξόφθαλμα ο κανόνας της βιωσιμότητας και εδώ ήρθε η δική μας παρέμβαση, ώστε να σταματήσουμε να κλαίμε την μοίρα μας πως έχουμε υπερχρεωμένα μήντια», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, τόνισε ο Ν. Παππάς, εργάσθηκε για να υπάρξει «νόμιμο, στέρεο, δημοκρατικό τοπίο στα ΜΜΕ. Δυστυχώς, όμως, έπρεπε πρώτα να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας για να λειτουργήσει η ΕΡΤ».

Κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο της ΝΔ «να μην ανησυχεί για τις μετατάξεις στην ΕΡΤ. Να σκέφτεται πρώτα τον αριθμό των 51 μετακλητών που είχε στο γραφείο του, που μάλλον ξεπερνούν τον αριθμό των υπαλλήλων που έχει ο πρόεδρος της Κομισιόν».

Παράλληλα απάντησε στην κριτική της ΝΔ για υπερπροβολή του ΣΥΡΙΖΑ από τα κανάλια: «Στους τηλεοπτικούς χρόνους των κομμάτων συμπεριλαμβάνεται και το υβρεολόγιο. Αν ένα δελτίο έχει 15 λεπτά σταθακιάδα ή φλαμπουριάδα, αυτός ο χρόνος συνυπολογίζεται ως χρόνος του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.

Ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε την ΝΔ να διατυπώνει «ευθαρσώς» τις θέσεις της για τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά, το φορολογικό και απάντησε στην κριτική για τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού.

«Συναντήθηκε ο πρωθυπουργός με τον Ολάντ και είπαν ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα. Ήταν λάθος η συνάντηση με τον Σουλτς και τον Γκουαλντιέρι που είπε ότι είναι δικαίωμα των κυβερνήσεων να αποφασίζουν πως θα φτάνουν στους στόχους που έχουν συμφωνήσει;», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Παράλληλα ανέφερε ότι «η ΝΔ αντιπολιτεύεται με τρεις τρόπους. Ο ένας είναι πως αυτό δεν είναι αριστερά. Αλλά είναι αντιφατικό να γίνεται αυτή η κριτική η ΝΔ. Ο δεύτερος τρόπος είναι ο συμψηφισμός, Οπότε ένα ορεινό οικόπεδο συμψηφίζεται με συμμετοχή σε δεκάδες οφσόρ. Δεν είναι ζήτημα που ο πρωθυπουργός είχε δεξί του χέρι έναν εξπέρ των οφσόρ; Ένα άλλος τρόπος είναι ο αντιπερισπασμός. Λένε ότι καταστρέψαμε την οικονομία. Προσπαθούν να πείσουν ότι οι δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει ήταν σωτηρία και οι δικές μας που είναι 20 δις λιγότερα είναι καταστροφή».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα