Ν.Κοτζιάς στο Ισραήλ:«Δεν έχουμε μόνο ένα κοινό παρελθόν, αλλά και ένα κοινό μέλλον»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν, δήλωσε ότι δεν υπάρχει μόνο ένα κοινό παρελθόν, αλλά και ένα κοινό μέλλον προς το συμφέρον των λαών.

«Είμαστε δύο λαοί» είπε ο ο κ.Κοτζιάς  «που ζουν μαζί σε αυτό το μέρος του κόσμου, εδώ και πολλά χιλιάδες χρόνια. Ολόκληρος ο δυτικός κόσμος βασίζεται στους δικούς μας πολιτισμούς, στη δική μας ιστορία και τις παραδόσεις μας, μόνο που πολλές φορές αυτό το ξεχνάμε» τονίζοντας ότι «δεν έχουμε μόνο ένα κοινό παρελθόν, αλλά και ένα κοινό μέλλον προς το συμφέρον των λαών μας».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα καλά λόγια που άκουσε από τον Ισραηλινό πρόεδρο για την Ελλάδα. καθώς και για τη συζήτηση που είχε μαζί του.

Σημειώνεται, ότι μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ μετέβη στη Ραμάλα, προκειμένου να  συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

kotzinetΣυνάντηση Κοτζιά-Νετανιάχου:

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, είχε συνάντηση  με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπου τονίστηκε η σημασία των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας ως σταθεροποιητικού παράγοντα για την ασφάλεια στην περιοχή.

«Η σταθερότητα και η ασφάλεια αποτελούν το κοινό μας συμφέρον» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πριν τη συνάντησή του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, σημειώνοντας ότι μολονότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις αναφορικά με πολλά άλλα προβλήματα, «αυτό που θέλουμε κατά βάθος και αυτό που αποτελεί το κοινό μας συμφέρον είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα εντός αυτού του τριγώνου αποσταθεροποίησης, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η Ουκρανία, στα αριστερά η Λιβύη και στα δεξιά η Μέση Ανατολή: το Ιράκ και η Συρία».

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια αμοιβαία απόφαση για μια δυναμική ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των λαών μας, που συνδέονται με δεσμούς φιλίας»πρόσθεσε ο κ.Κοτζιάς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα