Ν.Κακλαμάνης:Δεν θα αποκλείσω το ενδεχόμενο εκλογών τον Ιούνιο

fvgg vΟ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8 και αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, επισημαίνοντας:

«Ή ο Τσίπρας τα έχει βρει με τους ευρωπαίους και μπλοφάρει κάνοντας αυτή την ηρωική προσπάθεια, ώστε το Πάσχα να πάνε οι συνάδελφοί μου του ΣΥΡΙΖΑ και να περάσουν ένα ήρεμο και οικογενειακό Πάσχα, ή αν δεν συμβαίνει αυτό φοβάμαι ότι ξαναμπαίνουμε σε περιπέτεια και όπως είχα πει και πριν από λίγο καιρό σε μία συνέντευξή μου στη Realnews (20/03/2016) δεν θα αποκλείσω και το ενδεχόμενο εκλογών τον Ιούνιο. Εύχομαι και ελπίζω, άλλο εκλογές με πρωτοβουλία της κυβέρνησης για άλλους λόγους και άλλο εξ αυτού του λόγου. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην επισήμανση αν μπορούν να διεξαχθούν εκλογές τον Ιούνιο καθώς τον Ιούλιο υπάρχουν μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας σε ομόλογα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε:

«Γιατί δεν τις είχαμε πέρυσι; Δεν τις είχαμε και το φθινόπωρο που πέρασε; Υπενθυμίζω ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από τον Οκτώβριο του 2015. Πήγαμε στον Ιανουάριο, πήγαμε στον Φεβρουάριο και τώρα φτάνουμε Μάιο. Υπενθυμίζω τη δήλωση Τσακαλώτου ότι ‘καήκαμε αν δεν κλείσουμε μέχρι τον Ιούνιο’. Έχετε την εντύπωση ότι έχουμε απέναντί μας μία κυβέρνηση με την οποία μπορούμε να συνεννοηθούμε;».

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάθεση τροπολογιών από την πλευρά κυβερνητικών στελεχών ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε:

«Αυτό είναι ένα θέμα που σήμερα, σας το λέω από τώρα, που έχουμε διάσκεψη προέδρων, θα το βάλω θέμα στον Πρόεδρο της Βουλής. Όλα έχουν τα όριά τους. Εντάξει, μία αντικειμενικά επείγουσα τροπολογία, όπως παραδείγματος χάρη, που ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, αυτή που δίνουμε παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι τις 15 Μαΐου γιατί προφανώς δεν έχουν κλείσει τη διαπραγμάτευση, να την ψηφίσουμε. Τα υπόλοιπα είναι τροπολογίες που μυρίζουν έντονα εκλογές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα