Ν.Δ.: Eπερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τo «Plan X»

νδΕπίκαιρη επερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για το «Plan X» κατέθεσαν ο πρόεδρος της Ν.Δ. και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. ζητά απαντήσεις για την ύπαρξη του «σχεδίου Β», τα μέλη της ομάδας Βαρουφάκη, το κόστος της μελέτης Γκάλμπρεϊθ και τους αποδέκτες της.

Ακόμη ζητά να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα και το σύνολο της αλληλογραφίας, οποιασδήποτε μορφής, που κατέληξαν στη σύνταξη της έκθεσης επιπτώσεων ή σχεδίου άμυνας, γεγονός που, όπως αναφέρεται, «ο πρωθυπουργός έχει επιβεβαιώσει και αποδεχθεί, πως ο ίδιος είχε ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών και ο κ. Γκαλμπρέιθ περιγράφει στο βιβλίο του».

Στην επίκαιρη επερώτηση επισημαίνονται οι «αντιφατικές» – σύμφωνα με τη Ν.Δ. – δηλώσεις του κ. Αλ. Τσίπρα, «ο οποίος σε συνέντευξή του στην Ε.Ρ.Τ. τον Ιούλιο του 2015 υποστήριζε ότι δεν υπήρξε παρά μόνο μια ‘ανάλυση επιπτώσεων’, ενώ λίγο αργότερα (31.7.2015) από το βήμα της Βουλής, ομολογούσε ότι είχε δώσει ‘προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης’».

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι από τότε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει την κατάθεση σχετικών εγγράφων, ενώ, όπως σημειώνει το κόμμα, «εδώ και τρεις μήνες εκκρεμεί αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».

Το αίτημα, κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «γίνεται πιο επίκαιρο μετά τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ, που είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το σχέδιο ‘plan X’».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα