Ν.Δ.: Οσμή μεγάλου σκανδάλου σε δάνεια της Τράπεζας Αττικής

nea-dimokratia-sima-logotupo-grafeiaΝα σταματήσει «τα επικίνδυνα παιχνίδια με την Τράπεζα Αττικής» καλεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι όσα αποκαλύπτονται έχουν «οσμή μεγάλου σκανδάλου».
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή τους η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, επισημαίνουν ότι «σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν διαψευσθεί, η Τράπεζα της Ελλάδος στο πόρισμα της καταγράφει μεγάλο αριθμό δανειοδοτήσεων στον εργολάβο – καναλάρχη κ. Καλογρίτσα».
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές, «ο εργολάβος χρηματοδοτήθηκε με 127.600.000 ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, ενώ τα 77.600.000 εξ αυτών, τα πήρε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, δηλαδή από το 2015 και μετά». Από αυτά το 2015 είχε πάρει 55.000.000 ευρώ και από την αρχή του 2016 άλλα 22.600.000 ευρώ».
«Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησε στην τράπεζα Αττικής, μικτό κλιμάκιο της Τραπέζης της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, στις 27 Ιουνίου 2016 πήρε από την τράπεζα 15.000.000 τα οποία φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών» συνεχίζουν οι βουλευτές της Ν.Δ., καλώντας την κυβένρηση να δώσει άμεσα το πόρισμα στη δημοσιότητα ώστε «να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός υπεύθυνα και χωρίς διαρροές».
«Κάθε ημέρα που περνάει αυξάνει το κόστος για τον τόπο. Αυξάνει όμως και τις ευθύνες για όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν τη δύσοσμη και σκοτεινή ιστορία της Τράπεζας Αττικής», καταλήγουν οι δύο βουλευτές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα