Ν. Βούτσης: “Εκλογές; Ούτε μία στις χίλιες”

voutsis_3“Είμαστε στο ίδιο καράβι και δεν υπάρχει καμία διέξοδος” τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας πριν από λίγο σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο, ενώ χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση “κινούμενη άμμο”.

Όπως είπε ο ίδιος, η Βουλή η οποία θα είναι αρκούντως απασχολημένη με άλλα 4-5 νομοσχέδια που έρχονται την επόμενη εβδομάδα, θα κλείσει 22 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου, ενώ δεν έδωσε “ούτε μία στις χίλιες” πιθανότητες να μην ξανανοίξει (σσ δηλαδή πιθανότητα πρόωρων εκλογών).

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντικά τα μηνύματα που απηύθυνε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και μάλιστα τόνισε ότι ότι αυτά ήταν μηνύματα “προς όλους τους αποδέκτες”.

Στους αποδέκτες συμπεριλαμβάνει και τους βουλευτές που θα ψηφίσουν τα μέτρα. Ωστόσο διέψευσε ότι θα θα ληφθούν μέτρα για μετά το 2018. Όπως είπε, η ομιλία Τσακαλώτου ήταν ένα στοιχείο της διαπραγμάτευσης ενόψει της συμμετοχής του Αλέξη Τσίπρα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό να πάρουν καταρχήν οι εταίροι τα μηνύματα ότι η ελληνική πλευρά δέχεται πλεονάσματα 2,5% συν 1% που μπορεί να γίνει 2% με 1,5% για μετά το 2018. Δηλαδή το σύνολο του πλεονάσματος να είναι της τάξης του 2 ή 2,5% αλλά το υπόλοιπο 1,5% ή 1% να κατευθύνεται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω φοροελαφρύνσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε και στην επιστολή της Προέδρου της ΔΗΣΥ κ. Φώφης Γεννηματά με την οποία είχε και συνάντηση. Όπως είπε ο ΠτΒ “ο κάθε δημοσιογράφος φέρει την ευθύνη των όσων γράφει” ενώ ξεκαθάρισε ότι το θέμα αυτό δεν αφορά την Βουλή. Σε σχετική ερώτηση για την λίστα Μπόργιανς εξήγησε ότι ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα στοιχεία της ώστε να μπορούν παρουσιαστούν αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα