Ν.Βούτσης : Δημοψήφισμα ή εκλογές εάν δεν υπάρξει συμφωνία

Δημοψήφισμα ή εκλογές εάν δεν υπάρξει συμφωνία τονίζει ο Νίκος Βούτσης.Η μη συμφωνία θα φέρει την Ελλάδα και την Ευρώπη σε αχαρτογράφητα νερά
                                                             voutsis
Την άποψη ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί εντός των επόμενων 24ωρων συμφωνία με τους δανειστές, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όπως δημοψήφισμα ή εκλογές εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης.
«Οτιδήποτε προβλέπει το Σύνταγμα πέραν καταστάσεων πολιτικών που θα οδηγούσαν σε μια αναβίωση μετά από 50 χρόνια των Ιουλιανών είναι πάνω στο τραπέζι.
«Όλα θα εξεταστούν» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Βούτσης.
Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα συμφωνίας, ο κ.Βούτσης υπογράμμισε ότι «εάν παραμείνει μια στατική γραφειοκρατική οικονομίστικη κουβέντα, είναι μικρές οι πιθανότητες για την επίτευξη της».
«Τα πραγματικά δεδομένα αυτή τη στιγμή κατά γενική ομολογία οδηγούν σε πολύ απαισιόδοξες σκέψεις» είπε ο κ.Βούτσης τονίζοντας ωστόσο ότι η «ιστορική συγκυρίαδεν μπορεί παρά να φέρνει αισιόδοξες σκέψεις ότι σε πυκνό πολιτικό χρόνο θα υπάρξει ανάστημα που θα οδηγήσει από πλευράς εταίρων σε συμφωνία που θα ανοίγει βιώσιμη προοπτική για τη χώρα».
Ερωτηθείς για το τι θα σημαίνει μια αποτυχία σύναψης συμφωνίας ο κ.Βούτσης έκανε λόγο για «αχαρτογράφητα νερά τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη»
.
«Τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα» είπε ο κ.Βούτσης, αναφέροντας ότι «ακόμα και στην απευκταία περίπτωση θα υπάρξουν προσπάθειες έτσι ώστε να δοθεί μια αναπνοή και μια παράταση έστω και δύσκολη στην αναζήτηση μιας συμφωνίας».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα