Ν.Βούτσης:Θα αναρτώνται όλα τα πόθεν έσχες-Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια παντού

Απάντηση στους δικαστικούς που ζήτησαν από την κυβέρνηση να εξαιρεθούν από την πρόταση της Βουλής για δημοσίευση των πόθεν έσχες όλων των ανώτατων αξιωματούχων έδωσε από το βήμα του κοινοβουλίου ο Νίκος Βούτσης ξεκαθαρίζοντας ότι θα επιμείνει στην πρότασή του.
«Δεν είναι σωστό να υπάρχουν ανισότητες ανάμεσα στις εξουσίες. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια σε όλους τους ανώτατους. Έχει να κάνει με τη δημοκρατία εν συνόλω» είπε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού δαπανών της Βουλής ο κ. Βούτσης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Αναφέρθηκε, μάλιστα, ονομαστικά στο διάβημα που κατέθεσαν οι δικαστικοί και οι εισαγγελείς στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο προκειμένου να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση. «Διάβασα ότι οι δικαστικοί έκαναν διάβημα προς την κυβέρνηση για να απαγορευθεί η ανάρτηση. Δεν είναι σωστό να υπάρχουν ανισότητες» διεμήνυσε και ξεκαθάρισε ότι η ανάρτηση δεν θα αφορά τους πρωτοδίκες αλλά τους υψηλόβαθμους δικαστικούς.
Ο κ. Βούτσης διευκρίνισε, πάντως, ότι η πρότασή του περιλαμβάνει τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των ανώτατων αξιωματούχων όπως των βουλευτών, των ανώτατων δικαστικών, των υπαλλήλων που προΐστανται σε επιτροπές προμηθειών, των ανώτατων αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ανώτατων αστυνομικών, των διοικητικών οργανισμών αλλά και των εκδοτών. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι σήμερα δημοσιοποιούνται μόνο τα πόθεν έσχες βουλευτών και ευρωβουλευτών.
Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε, όμως, και στις μειώσεις 10% που επέρχονται στις αποζημιώσεις των βουλευτών με τον συζητούμενο προϋπολογισμό της Βουλής διευκρινίζοντας ότι η συνολική περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης φτάνει το 38% στα χρόνια της κρίσης. Συγκεκριμένα, επισήμανε, ότι ο μισθός των βουλευτών έχει μειωθεί ήδη κατά 28% καθώς η Βουλή δεν παρακολούθησε την ανάκτηση των αποδοχών που επέτυχαν οι δικαστικοί μέσω του μισθοδικείου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα