Ντ. Μπακογιάννη: Το σύνολο της ελληνικής περιουσίας κινδυνεύει με υποθήκευση

article23429_1401553223.w_hrΝα διορθωθούν οι ασάφειες του νόμου, για να μην καταλήξει όλη η χώρα υποθηκευμένη, ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ
Σε μία ηχηρή προειδοποίηση προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με το νέο υπερ-Ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Πιο συγκεκριμένα, η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε πως αν δε διορθωθούν συγκεκριμένες ασάφειες του νόμου, κινδυνεύει με υποθήκευση το σύνολο της περιουσίας της χώρας.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, το γεγονός ότι από τη μεταφορά στο νέο Ταμείο Επενδύσεων κι Αποκρατικοποιήσεων εξαιρούνται ρητά περιοχές Natura, Ramsa, δάση και περιβαλλοντικοί χώροι, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ιδιωτικοποιηθούν για παράδειγμα αύριο η εκκλησιαστική και στρατιωτική περιουσία της χώρας, καθώς δεν υπάρχει ρητή δέσμευση για το αντίθετο.
Η κα Μπακογιάννη κάλεσε τους νομικούς συμβούλους της κυβέρνησης να το δουν προσεκτικά και να προστεθεί διάταξη που θα λέει “όσα ρητά αναγράφονται στο νόμο μπορούν να αποκρατικοποιηθούν τα υπόλοιπα όχι”.
«Σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου γιατί τα κείμενα μένουν», είπε η βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «κρύβονται στις ασάφειες επικίνδυνες λεπτομέρειες για τη χώρα», γεγονός για το οποίο εξέφρασε την έντονη ανησυχία της
«Δεν συνηθίζω να ανεβαίνω τοίχους. Αλλά φοβάμαι ότι το σύνολο της περιουσίας στην Ελλάδα υποθηκεύεται», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα