Ντ.Μπακογιάννη:Η απλή αναλογική είναι συνταγή ακυβερνησίας

φρε“Η απλή αναλογική είναι συνταγή ακυβερνησίας, το ξέρουν όλοι” τονίζει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Αγορά. Όπως εξηγεί, με το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα η συγκρότηση κυβέρνησης θα απαιτεί τη συνεργασία τεσσάρων κομμάτων “και αυτό, με το πολιτικό κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα, νομίζω ότι δεν μπορεί να δώσει αποτελεσματική κυβέρνηση”.

Αναφέρει ότι η ΝΔ είναι ανοιχτή στην πρόταση που κατέθεσε το Ποτάμι για μείωση του μπόνους, ενώ εκτιμά ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο εκλογικό νόμο, δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 200 ψήφους, ώστε να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές.

Για το ενδεχόμενο το Brexit να επαναφέρει σενάρια περί Grexit, η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ επισημαίνει πως “μόνο όταν η Ελλάδα σταθεί στα πόδια της και μπορέσει να βγει στις αγορές, ο κίνδυνος αυτός θα εκλείψει”.

Τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στη συμφωνία για τον ΟΛΠ “όπως εξαπάτησε του Έλληνες, προσπάθησε να εξαπατήσει και τους Κινέζους, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα βολεμένων συνδικαλιστών”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα