Ντε Μεζιέρ:Όλες οι χώρες να βοηθήσουν την Ελλάδα στο προσφυγικό

ntemezier5262«Όλες οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν στο να ξεπερασθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» όσον αφορά το προσφυγικό, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τ. Ντε Μεζιέρ, προσθέτοντας ότι η Γερμανία, με την κίνησή της υπέρ της επανεγκατάστασης «ελπίζει να προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα και σε άλλες χώρες της Ένωσης».

«Από τον Σεπτέμβριο εκατοντάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, κάθε μήνα θα μπορούν να επανεγκαθίστανται στη Γερμανία» δήλωσε από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, o oποίος συνάντησε -σε φεστιβάλ καθολικής οργάνωσης, στο Ρίμινι- τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας Ντε Μεζιέρ.

«Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, διότι αφού η Γερμανία λέει “ναι” στις επανεγκαταστάσεις, θα μπορέσουν να το κάνουν και άλλες χώρες, οι οποίες, μέχρι τώρα, δεν έχουν σηκώσει το βάρος του Βερολίνου», πρόσθεσε ο κ. Αλφάνο, μιλώντας στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

«Θέλουμε να επαναπατρίσουμε τους παράτυπους μετανάστες και να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες. Η υποδοχή αυτή, όμως, πρέπει να γίνει πραγματικότητα σε όλη την Ευρώπη, με γνώμονα την αρχή της ίσης κατανομής» τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

Ο Αντζ. Αλφάνο, επικεφαλής του κόμματος Νέα Κεντροδεξιά, υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη πρέπει να συνεργασθεί με τις διάφορες αφρικανικές χώρες καταγωγής και διέλευσης, ώστε να περιορισθούν τα μεταναστευτικά ρεύματα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα